Yrkeskår diskrimineras på parkeringsplatsen

Att yrkestillhörigheten är avgörande för om man skall vara välkommen som p-kund på Ebbe Park i Linköping känns som ett steg i fel riktning, och faktiskt som en diskriminering av en hel yrkeskår. 

Byggjobbare i Ebbe Park är inte välkomna att parkera.

Byggjobbare i Ebbe Park är inte välkomna att parkera.

Foto: Johnny Gustavsson/arkiv

Insändare2019-11-30 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Inklämt mellan tre nybyggen och en av Sankt Kors byggnader ligger en parkeringsyta i ständig förvandling, illa uppskyltad och underhållen. En allmän betalparkering som ofta upptas av utländska långtradare som parkerar över natt.
När Sankt Kors företagshyresgäster, alltså inte boende, åberopar fler parkeringar så sker följande:
Sankt Kors ger direktiv till Dukaten att punktmarkera denna grusplan och lappa så mycket man kan, för nu ska yrkesgruppen "byggare" bort till förmån för de som har sina arbetsplatser i parken. 

Jag och alla mina kollegor jobbar också i parken, Ebbe Park är min arbetsplats precis som alla andra företagare som håller till där. Är vi byggare ett problem som man bara flyttar på för att på så vis frigöra fler p-platser?

Vi har tidigare, hos Dukaten via deras app Linpark, köpt månadskort för lila zon där bl a Ebbe Park har ingått. 
När vi nyligen ringde Dukaten för att fråga om att lösa fysisk månadsbiljett så gick det bra – om man inte är byggare. Beskedet som gavs var att bara anställda i parken har rätt att stå där, inga byggjobbare. "Om vi ser att det är en byggjobbare som parkerar så kommer vi att lappa oavsett om han har betalat eller inte..."

Direkt efter samtalet försvinner Ebbe Park från månadsbiljetten lila zon och nu finns bara möjligheten att betala timpris vilket blir mer än dubbelt mot vad en månadsbiljett kostade före vårt samtal med Dukaten. 

Hur ser de kommunala bolagen Sankt Kors och Dukaten på oss byggare?

Vi som bygger Ebbe Park