Först uppfinner, tillverkar och köper vi tidsbesparande utrustning till våra kök. Därefter bygger vi om köken eftersom vi saknar tillräckligt med förvaring för köksmaskinerna. Sedan har vi inte tid att använda dem utan käkar hämtmat istället.

Först var svält den största faran mot vår art. Nu är det fetma och vår egen utarmning av planeten.

Först sa vi att det var ovärdigt att bo på ålderdomshem och lade ned dem. Nu erbjuder vi ”måltidssällskap” eftersom många gamla tydligen inte alls vill äta ensamma.

Först bygger vi breda och jättefina vägar, sedan kör vi för fort på dem så att de måste förses med väg-gupp och smalas av så att de blir enkelriktade och svårframkomliga.

Först ber mig damtidningen bejaka mina inre kvaliteter och strunta i skalet. På nästa sida ombeds jag snarast ta itu med påsar under ögonen, gula naglar och gropar i låren.

Först ser vi till att vara nåbara dygnets alla timmar. Sedan måste vi hyra ett torpruckel, långt från 4G-master, för att det inte ska brinna i skallen under semestern.

Först stressar vi som tokar för att hinna lämna ungarna vid skolan innan ”yoga: tema avslappning & mindfulness” börjar. Sedan stressar vi ännu mer för att hitta en p-plats innan jobbmötet börjar. Axlarna är därefter fixerade i öronhöjd, men vi hann ju i alla fall med att yoga och ha egentid.

Först går vi till Systemet och köper en efterlängtad box vin, som vi när vi går därifrån, trots handtaget, pressar ned i en rygga eftersom det ju är fult i största allmänhet att dricka alkohol i Sverige. Och i synnerhet boxvin.

När pojkar får högre betyg än flickor heter det att flickorna diskrimineras, osynliggörs och är offer för förlegade könsroller. När flickor får högre betyg än pojkar heter det att pojkarna odlar en ”anti-plugg-kultur” som är självvald och att de därmed får skylla sig själva.

När dålig arbetsmiljö på kontor diskuteras handlar det om höj- och sänkbara skrivbord, drag, ventilation och buller. Aldrig om gnällspikarna som får det att kännas som om man har ett massivt dragankare virat runt fotleden måndag–fredag, 08–17.

Förr spelade ungarna fotboll på varenda gräsplätt och hoppades hopprep/twist på varenda asfaltsplätt. Eller cyklade bara omkring. Nu är ungarna fetare än någonsin, har paddnacke och rör sig bara om föräldrarna först kör dem till en organiserad aktivitet i en inomhusanläggning.

Vi tycker att det är hemskt att stjäla. Men att plocka med frukt, kokta ägg, minikaviartuber och mackor invirade i servetter från hotellfrukosten är väl inte så farligt?

Vi tar bilen till jobbet och hissen till fiket men tror ändå på fullt allvar att vi ska använda den nyinköpta och svindyra crosstrainern till hemmet i mer än fem veckor.

Vi uppmanas köpa närodlat och laga mat från grunden samtidigt som affärerna saluför pannkkassmet på tetra.

Allvarligt: Vad är en snubblande pingvin, en katt i en kartong eller en pudel med partyhatt mot detta?