Trots all närvaro av död så gillar jag serien, och jag misstänker att känslan av deppighet snarare hänger ihop med det stundande valet. Mest skulle jag vilja dra täcket över huvudet och stanna där tills det är över.

När jag var liten önskade jag ofta att mitt liv skulle vara mer som en musikal. Varför vet jag inte, på sin höjd hade jag nog sett ”Grease” och absolut inte varit på någon musikal. Men just den här känslan av att livet skulle bli lite mer färgrikt ackompanjerat av musik minns jag väldigt tydligt. Speciellt när man blev kär första gången… Att få stormgråta med stöd av ett par gravallvarliga musiker med fioler bredvid sängen hade inte heller varit så illa.

Sen växte man upp och insåg att livet inte är någon ursäkta, jädra musikal. Man skaffade sig ett fast jobb och mikrar sina matlådor i ett os av någon annans varma fisk. Betalar sina räkningar (eller svär över betalningspåminnelser) och gråter lite över att brösten har säckat ihop efter första barnet. Livet rullar på så att säga.

Men även om livet inte är någon musikal, så bor jag i ett välfungerande land och det är jag ofantligt tacksam över. Sverige är faktiskt ett riktigt drömmigt land, men det pratar vi inte om så ofta. Nej jag vet att det inte fungerar perfekt, men jämfört med många andra länder så har vi lite att klaga på. Jag är extremt tacksam över att få ha gått i skola, över att jag fick kostnadsfri vård när jag bröt min handled som cool snowboardåkande tonåring och över att jag får vara föräldraledig i oceaner av dagar jämfört med många andra länder.

Vi kanske inte kan leva i en musikal, men vi kan inte heller gå omkring och tro att vi lever i en apokalyps. Förra året dog 42 personer i Sverige till följd av gängrelaterat våld. Jämför det med 1129 personer. Det är siffran på hur många som begick självmord under 2016 enligt Folkhälsomyndigheten. Jämför de talen och säg mig, är du rädd för dig själv? Rent statistiskt borde du nämligen det.

Med det vill jag bara ha sagt att allt är relativt. Sanningar däremot är inte relativa trots vad Donald Trumps advokat har att säga om saken. Sanningen är sanningen. Låt dig inte luras av lättsmälta sanningar och snabba lösningar.

Och ja just det. Kriget i Syrien finns på riktigt om du mot all förmodan inte hört det. Tänk på det när du går och röstar.