Här är mina svar på era vanligaste frågor:

Är papperstidningen på väg att försvinna?

– Nej, absolut inte. Papperstidningen har över 100 000 läsare per dag och är precis som Corren.se en viktig kanal för vår journalistik. Senaste åren har vi jobbat för att skapa tjockare tidningar och det ska vi fortsätta med.

Måste jag som prenumerant betala extra för Corren.se?

– Nej, prenumererar du på tidningen så ingår allt. Det du behöver göra är att skapa ett konto i vår digitala kundservice och logga in. Kundservicen hittar du högst upp på Corren.se.

Varför har ni lagt alla nyheter i A-delen?

– Vi vill lyfta fram de lokala nyheterna. De är kärnan i det vi gör och nu är de samlade i ett nyhetsblock i del A. Och specialavdelningar som kultur, familj, sport, resor, vetenskap, livsstil, mat, korsord, serier och tv är samlade i del B.

Varför står det "Lokalt" i stället för ort på sidorna?

– Vårt nyhetsarbete är idag mer anpassat till nyhetsflödet än till tidningssidor. Vi skriver om det som är mest intressant just nu. Det gör att det ibland är mer nyheter från en ort och mindre från en annan och nästa dag är det tvärtom. I papperstidningen behövs då flexibiliteten att kunna lägga nyheterna där det passar i produktionen, då kan det inte stå bestämda orter på sidorna.

Varför har ni utrikessidor när ni är en lokaltidning?

– Merparten av våra läsare vill ha en god bevakning av såväl inrikes som utrikes. Det vet vi. Förr gjorde vi själva en del sådan bevakning, men numer är det TT (Tidningarnas telegrambyrå) som står för allt inrikes och utrikes. Våra egna reportrar jobbar enbart med lokala nyheter. Det är så vi har valt att prioritera när våra ekonomiska resurser har krympt.

Varför har ni så mycket sport?

– Sporten har alltid varit en viktig del av Corren. Det är inte så att vi har mer sport idag jämfört med förr genom åren. Många av våra läsare är sportintresserade, det märker vi också på Corren.se där sporten drar till sig många läsare, inte minst våra webb-tv-sändningar från den lokala idrotten.

Varför slutade ni med tv-kanalen 24Corren?

– Vi tvingas hela tiden till nya prioriteringar och relativt tittarantalet så var 24Corren för resurskrävande. På Corren.se gör vi många webb-tv-inslag varje dag, det är så de flesta mediehusen av vår storlek väljer att jobba idag.

Kommer ni att ändra på korsorden?

– Vi har precis skrivit nya avtal och kommer att fortsätta ha kryss varje dag där gamla Correnfavoriter som Stora krysset och Hälgekrysset blir kvar. Men Lilla krysset kan vi inte fortsätta med så det byts ut från och med 1 april. Det gör förstås Lilla krysset-vännerna besvikna, men det går inte att lösa en fortsättning där.

Kommer Hälge att vara kvar på seriesidan?

– Ja, Hälge blir kvar. Men även där förändras avtalen så ett par byten blir det framöver. Zits och Medelålders plus blir också kvar, men Pondus och Nemi byts ut 1 april och ersätts då av de nya serierna Bästis och Biller. Vi vet att det gör en del läsare besvikna, men samtidigt hoppas vi att de nya serierna ska bli nya favoriter.

Måste ni ha reklambilagor i tidningen?

– Vi har inget presstöd utan finansieras enbart av prenumerationsavgifter och annonser. Så alla annonser, oavsett om de är i bilagor eller i huvudtidningen, är viktiga för att vi ska kunna fortsätta producera lokal journalistik.