Svar till "Djurvän Dragos", Ordet fritt , torsdag 7 oktober.

Först kan jag lugna alla oroliga djurvänner, katten är hemma hos sin älskade familj igen efter att ha varit en månad på drift.

Som ordförande i ­djurskyddsföreningen blev jag ­involverad i historien efter ett telefonsamtal till Slaka Djurhem. Upphittaren av katten ringde och ville ha råd och tips om hur man gör med en upphittad katt. Rådet jag gav var att kontakta polisen för att höra om de hade någon efterlysning på katten. Samt även be att få lämna in katten hos polisen som sedan skulle kunna skjutsa katten till djurhemmet för förvaring.

Under tiden letade jag bland annonser under försvunna katter och fick napp på vår egen hemsida (djurskydd.se). Där fanns en annons som stämde in. Jag kontaktade ägaren och talade om att katten skulle köras till polisen.

Upphittaren hade under tiden hunnit lämna in katten hos polisen och blivit lovad  att polisen skulle köra katten till djurhemmet om ingen ägare hörde av sig. På sen eftermiddag då ingen katt kommit till oss i ­Slaka så ringde jag polisen för att ta reda på vad som hänt. Efter att ha blivit kopplad till olika avdelningar så fick jag beskedet att någon katt inte längre fanns hos polisen?

Efter ytterligare telefonsamtal till polisen får jag veta att katten hade smitit ut när man skulle undersöka om den var märkt. Ingen märkning upptäcktes och vid undersökningen blev katten aggressiv och lyckades smita.

Då till nästa fråga, var är den vilsna katten nu? Jag kontaktar ägaren som skulle hämtat sin katt hos polisen och då får jag höra följande: Katten har sprungit  runt omkring US och sedan följt med några personer hem till dörren. Dessa personer har i sin tur letat annonser i Corren och lyckats få kontakt med ägaren som nu inom kort ­skulle ­hämta hem sin katt.

Äntligen ett lyckligt slut på en lite konstig katthistoria.

Till saken hör att katten trots allt var ID-märkt (som alla katter ska vara) och ­den är mycket social och trevlig.

För att ändå ge polisen lite beröm så måste jag ­tillägga att för det mesta så gör dom ett mycket bra arbete med upphittade och ­omhändertagna djur. Det är bara så att det beror på vem man får kontakt med hos polisen och hur den personen prioriterar djurärenden.

Annelie Daging, ordförande i Linköpings Djurskyddsförening