Jag är styrelseledamot i Linköpings Diabetesförening och har själv blivit fråntagen mitt körkort på grund av det första drevet på diabetiker, enligt Transportstyrelsens beslut. Även upp i kammarrätten gick man på samma beslut utan någon som helst individuell bedömning.

Idag den 21/6 faller nästa dråpslag, plötsligt skall inte typ 1 diabetiker få inneha körkort. Du uttalar att du tillsammans med andra forskare har kommit fram till detta. Jag hoppas verkligen att dessa namn kan offentliggöras.

I samband med detta beslut har du med din så kallade forskning fått diabetikerna tillbaka på ruta A.

År 1956 togs ett beslut om att diabetiker hade rätt till körkort och före detta beslut var det inte säkert att du ens kunde få ett arbete på grund av din sjukdom. Så i ett slag har du lyckats riva upp 1956 års beslut.

Kan det vara möjligt att Transportstyrelsen i fortsättningen står för arbete, försörjning, få någon extra anställd för att kunna använda bilen i arbete där sådan krävs, eller kanske utöka busstrafiken så det passar människors arbetstider?

Detta beslut är inte ens taget i EU. Där beskriver man endast om man råkar ut för epileptiskt anfall eller om man som diabetiker råkar ut för en hypoglycemi (insulinkänning). 

Detta beslut som offentliggjorts den 21/6 är inte gjort av säkerhetsskäl utan av ren prestige. Är detta något som skall anses som demokrati?  Nej detta får man anse som ett brott mot mänskliga rättigheter.

Birgith Andersson Linköpings Diabetesförening