Den 8 november anordnas Lkpg Beats av Arenabolaget och Kultur och fritid. Det är en dag för Linköpings ungdomar i de utsatta stadsdelarna. En fotbollsturnering avslutas på kvällen med hip hop-konsert.

En av artisterna är Dani M. ”I stort sett hela världsmedia styrs av Israel” och ”familjen Rothschild” kontrollerar ”i stort sett hela bankväsendet i världen”, skrev han på Facebook. Två klassiska antisemitiska myter.

För detta fick han kritik, bland annat från Svenska kommittén mot antisemitism, SKMA, och gick då i svaromål och menade att han inte var rasist. Han tog dock inte avstånd från sina antisemitiska konspirationsteorier.

I stället gjorde han sin låt ”Agenda”. Den handlar om hur världen styrs av en hemlig grupp som ”äger media”, ”orsakat alla krig”, fejkat 11 september-attacken och ”bara vill ha rikedom”.

Det krävs inte mycket för att förstå vilken denna ”hemliga grupp” är.

Dani M försvarade sig också genom att hävda att man inte kan kritisera Israel utan att kallas antisemit. ”Som om hans teser om Rothschild utgjorde legitim kritik av den israeliska ockupationen av Västbanken”, skriver SKMA.

Om Dani M vill kritisera bosättningar, Gazakrig eller andra delar av den israeliska politiken så står det honom fritt. Att sprida myter om judarnas världsmakt har inget med Israelkritik att göra. Det är bara antisemitism.

Nu kommer alltså Dani M att få möjlighet att framträda för Linköpingsungdomar. Han kommer kunna spela sin låt ”Agenda” och upprepa hur ”dom äger media” och ”bara vill ha rikedom.” Lyfta nävarna och hetsa mot ”dom” – judarna.

Allt detta är arrangerat av Linköpings kommun och ett kommunalt bolag och ska framföras i kommunens lokaler på Konsert och Kongress. Det är skrämmande.

Rasister har rätt som alla andra att framföra sina åsikter, men deras hatpropaganda ska inte subventioneras av skattebetalarna och legitimeras av Linköpings kommun.

Det är dags för ansvar från Linköpings politiska etablissemang – stoppa denna skandal.