Ja, ni märker att frågorna är många redan innan tapeterna kan köpas. Tur för oss att vi har en målare till son. Min äldsta son är utbildad i yrket så han tipsar och hjälper till. Nu ska vi försöka lära oss att tapetsera. Det kräver säkerligen stort tålamod från sonen. Men skam den som ger sig, hoppas jag i alla fall.

Jag har sett väldigt många variationer på hur man kan tapetsera om ett rum med allt från en tapetfärg till ett flertal olika former och färger. Själv är jag nog lite för feg för att ta ut svängarna. Nu ska ena dottern flytta till rummet på nedervåningen och då passar vi på att börja tapetsera om det rummet och hennes gamla när det ändå blir tillfälligt tomt. Vi fixade inte i ordning väggarna när vi flyttade in, utan ville känna efter hur vi ville ha det. Nu har vi känt efter färdigt och det är dags att börja fixa lite.

Valet av tapet kan göra så mycket för ett rum. Det kan kännas mindre men också lite större både på höjden och längden. Det är lätt att lura ögat. När rummet väl är klart så följer andra roliga inköp, tycker jag. Lampa, gardiner och andra saker som gör rummet till en helhet för en nöjd dotter. Lyllos mig att maken gärna överlåter det med varm hand till mig. Där uppe ska sen dotterns gamla rum göras till ett spel- och filmrum till tjejerna med TV, soffa, filmer och spel. Detta gör att den yngsta dotterns rum blir lite mer som ett eget sovrum då dessa saker står i hennes rum nu. Just nu är det ganska fullt av saker och det blir nog skönt att få lite mera rymd i rummet.

Nu har vi rum så det går bra att göra på det här sättet. När vi bodde i vår första lägenhet så delade de stora grabbarna rum en period innan vi flyttade till huset. De bodde hemma hos oss varannan vecka. Tror nog att de tyckte det var ganska mysigt att bo ihop. I huset vi flyttade till fick alla barn var sitt rum.

I dag är de flesta barn vana vid att ha eget rum, men förr delade man utan att det var nåt konstigt med det. Så gjorde även min syster och jag en period, vilket var helt okej för oss. I vår sommarstuga delar tjejerna på ett rum som har en liten sovalkov innerst så det blir som ett rum i rummet. De två sommarveckorna gör de mycket ihop i rummet, spelar Gameboy, läser, lyssnar på musik och ljudböcker eller bara hänger där ensamma eller med varandra. Sen kan de tycka att det är skönt att komma hem igen till var sitt rum.

Så återigen till tapetseringen. Det ska bli kul att välja tapeter, då vet man att snart är det på gång. Visst blir det saker lite överallt i hemmet men det är ju övergående. Återstår och se om vi alla är eniga när det väl är klart.