För att vi verkligen ska förstå att detta är Fru Gårman så har hon klänning på sig. I min värld känns Fru Gårman som en oerhört mossig figur som snarare förstärker könsroller och stereotyper än bekämpar dem, vilket ju brukar vara argumenten när dylika jämställdhetsprojekt ska sjösättas.

Nåväl. Det har uppenbarligen bedömts som viktigt att det syns att Fru Gårman verkligen är en kvinna, men hon fick inte vara för kvinnlig. De yppiga brösten och den allt för korta klänningen ratades och in kom en mer präktig och dygdig kvinnogestalt.

Men, om ni ursäktar att jag raljerar en smula kring detta, förstärker inte klänningen bilden av kvinnan som ett offer? En sexistisk objektifiering? Vet vi med säkerhet att hon har trosor under klänningen? I annat fall signalerar den ju, typ, "kom och ta mig bara". Är det verkligen förenligt med trafiksäkerhet att ha skyltar som leder till sådana associationer och det på ett övergångsställe?!

Om zebralagen bidrog till att antalet skadade fotgängare på övergångsställena ökade så är det ju ingenting mot vad som kommer att ske med dessa rent obscena trafikmärken.

Minns kvinnan som KO-anmälde Jarlsbergs ostreklam för deras slogan "smaken sitter i hålen" med hänvisning till att den "leder till mycket obehagliga associationer".

Nä, jag tycker allt att Fru Gårman bör ha sedesamma byxor på sig i stället. Eller varför inte en skoteroverall för jösse man?

Dessutom inställer sig frågan: får jag gå över på vilket övergångsställe som helst eller bara de med Fru Gårman? Kan även de som aldrig bär klänning gå där?

Transvestiter, transsexuella och klänningshatare, var ska de gå? Och framför allt, borde inte de också synliggöras bättre i trafiken, kanske genom att vi gör en helt könsneutral skylt som inte säger något om vare sig biologiskt eller önskat kön?

Nej visst ja, en sådan skylt har vi ju redan. Den på Herr Gårman.

Slutligen har jag invändningar mot ordet "fru" i Fru Gårman. Fru signalerar att man är gift. Ska vi ogifta korsa vägar hur som helst och riskera livet? Och vadå Fru GårMAN? Vi har ju det nya könsneutrala pronomenet hen. Japp, så får det bli. Hej Hen Gårhen!

Sverige är fantastiskt. Bort med kön överhuvud taget vetja. De komplicerar ju ändå bara tillvaron.