Mjaha, här ska nu värmas ättika på spisen. Inte för länge dock, det ska bli varmt men inte värre än att det går att stoppa ner ett finger. Detta ska sedan blandas med diskmedel i sprayflaska och sprutas på väggarna i duschen. Efter 30 minuter ska kaklet angripas med tvättsvamp eller liknande och vips så är duschen som ny, enligt tydliga bildbevis från tipsaren.

Tvättdags? Ja, då ska ättikan med. Häll 125 ml över kläderna innan de ska in i maskinen. Det förstärker effekten av vanligt tvättmedel och ser till att klädernas färg inte bleknar. Ättika lär dessutom ha samma effekt som sköljmedel, men är mer skonsamt mot såväl plaggen som miljön. Därtill kan ättika ta bort fläckar av deodorant och svett. Är det extra illa med fläckarna så vill ättikan gärna ha natten på sig, lägg då kläderna i en hink med vatten tillsammans med själva universalmedlet i fråga och tvätta sedan som vanligt i maskinen dagen efter. Fastnar hår och annat damm lätt på dina kläder? Det löser ättika. Statiska plagg? Inget som inte ättika fixar. Nu slutar det inte här – ättikan rengör nämligen inte bara kläderna utan dessutom tvättmaskinen på samma gång. Kan det bli bättre?

Ja faktiskt. Ta med ättikan in i badrummet och badda naglarna innan du målar dem så lär lacken sitta längre. Nagellack förresten – även det är mirakelmedel värt att ha i första hjälpen-lådan där hemma.

Om glasögonen glappar – skruva åt den lilla skruven så hårt du kan och dutta sedan lite genomskinigt lack på skruven. Lär sitta benhårt.

Rostfläckar från flaskan med raklödder eller hårspray? Måla nagellack under flaskan så är saken ur världen.

Rädd att missta informationen på klisterlappen under till exempel läppstiftet? Måla på genomskinligt lack när läppstiftet är nytt så kan du läsa märke och nummer utan problem när det är dags att köpa nytt.

Salt är näst ut! Ännu en fenomenal vardagsingrediens som inte bara kan användas till rödvinsfläckar – det är ju gammalt och beprövat – nej de vita kristallerna kan mycket mer än så. Att man ska gurgla med saltvatten när halsen svider, det har jag noterat, men att man ska dra in lösningen i täppta näsan och sedan blåsa ut... Vidrigt förmodligen, men säkert effektivt.

I köket kan saltet också tjänstgöra som annat än smakförstärkare. Förvandla gamla äpplen till nya till exempel. Har dina Signe Tillisch legat lite för länge i skålen och blivit lite trist skrynklig så lägg dem bara i lite milt saltat vatten, det lär återuppliva dem.

Till sist ett tips som tilltalar mig lite extra. Nog är det vedervärdigt att komma ut i köket på morgonen och känna att det luktar gammal banan eller sur mjölk? Lösningen är att dränka en bomullstuss i essentiell olja, citrongräsolja till exempel, och lägga i botten av sophinken. Doften av oljan ska ta över och kvar av unken sop-lukt är intet.

Ja, det finns ingen hejd på alla finurliga idéer. Jag läser förresten att man inte ska kasta tepåsen efter morgonkoppen. Nej, lägg den svala och fuktiga påsen på ögonen en stund istället, det lär minska svullnad, mörka ringar och röda ögon. Värt att testa. Och skulle ett par droppar te förirra sig ner på tröjan så är ju problemet lätt löst. Fram med ättikan bara!

Uppgifterna hämtade från allyou.com, canadianliving.com, mumsigast.se och newsner.com.