En silvergnistrande sko sticker fram intill dörrposten i köket när vi kliver på hos familjen Greene-Sundberg i Åleryd. Skons ägare, Linn, tittar fram och säger hej och visar strax ut i sitt allra egna hus i trädgården – lekstugan. Här kan man sitta vid den lilla terrassen i en rosa stol och vända näsan mot solen, eller med lite tur bli bjuden på färglada trämuffins till fika.

– Ibland bjuder jag mamma, och ibland fikar jag själv, säger Linn och berättar att hon snart fyller fyra år och önskar sig en cykel med barnsadel till dockan.

Efter att nogsamt ha beundrat det fina lilla huset traskar vi tillbaka över verandan, in i radhuset och hänger av oss jackorna intill en liten ryggsäck som glimmar i silver.

Artikelbild

| Räcket i trappan till övervåningen är upplyst med blå ledbelysning. Perfekt tycker Linn och visar vägen till sitt rum.

Heidi skrattar.

– Jo, vi gillar glitter, både Linn och jag. Det känns bra att sätta lite guldkant på tillvaron.

För Heidis del vaknade alltså intresset för inredning redan när hon var 10 år och sparade veckopengen till fina saker till rummet.

Det trivsamma glittrandet då? Ja, det har hon mormor och morfar att tacka för.

Artikelbild

| Kuvertallrikar i silverkulör, glimrande servetthållare och löpare som glittrar, här är det lätt att tänka sig en lång sittning och god mat.

– När jag var liten hade de ett finrum dit vi barn inte fick gå annat än vid högtidliga tillfällen. Där inne hade mormor kristallkronor med prismor och när solen lyste in skimrade det i regnbågens alla färger över väggarna. Jag minns att jag tycket att det var så fint och det inspirerar mig i min inredning i dag.

Vi börjar i vardagsrummet, där det glittrar allra mest. Det är stort och ljust och luftigt, med plats både för stor soffa, gigantisk tv och stort matbord. Heidi har dukat till middag för sex personer med en skimrande löpare över den vita duken och silverfärgade kuvertfat under tallrikarna. Därtill servetter i tyg och servetthållare med en ”diamant” i glänsande infattning. Ovanför bordet hänger en avlång, fantastisk lampa gjord av stavar i silver som ramar in ett regn av prismor.

Artikelbild

| Lampan över matbordet är ett gnistrande konstverk. Silverstavarna ramar in ett reg av prismor. "Den ger samma effekt som mormors kristallkronor när jag var liten", säger Heidi.

– Den har samma effekt som mormors lampor, säger Heidi.

Ja, här kan man tänka sig en lång sittning med många vällagade rätter.

Artikelbild

| I Linns rum finns nästan alla nyanser av rosa.

– Nja, säger Linn. Falukorv blir bra. Och det där... mamma, vad heter det? Spaghetti, just det. Det vill jag ha!

Hon skuttar före upp till sitt rum som förstås är en dröm i alla rosa nyanser som tänkas kan. Mattan är en karamell, liksom den cerisefärgade lampan och den pastellrosa lilla fåtöljen, vimplarna på väggen, gardinerna, påslakanet och alla böcker om Barbie ...

Artikelbild

| I Heidis och Jonas sovrum går tonerna i grått, beige och vitt. Och så mammas läppglans som är rosa, poängterar Linn.

– Ja, här har vi nog alla rosa nyanser som finns, konstaterar Heidi medan Linn hoppar upp i sängen med favoritmjukissvanen som tycks ha doppat näbben i en burk silvrig färg.

– Jag gillar att leka mamma, pappa, barn och dockorna får vara barn, säger Linn och passar på att visa kollektionen av prinsessklänningar när vi ändå är igång. Här finns mycket att välja på. Det mesta glittrar så klart.

Artikelbild

| En glittrande lampa med prismor i det något mindre formatet på ett sidobord i vardagsrummet.

I rummet intill bor storebror, Ludvig, 10 år som är i skolan för stunden. Här glittrar det inte alls. Ludvig har inrett i blå toner. Han gillar fotboll och datorer.

Vi fortsätter under en kristallkrona av lite mindre modell i hallen, in i Heidis och sambon Jonas sovrum. Här är lugnt och behagligt i ljusa vita och beiga toner.

Artikelbild

| Rosa och glitter – det bästa av två världar.

– Joho då, lite rosa finns det också, säger Linn och pekar triumferande på några av mammas läppglans som står på ett sminkbord.

Vi går ner igen, ända ner i källaren till och med. Här bor 18-årige sonen Oscar i ett stort rum som nästan blir en egen etta. I rummet intill har Heidi och Jonas inrett ett gym – här hoppar jag! ropar Linn och tar några skutt på en liten rund studsmatta – och därtill finns tvättstuga med dusch samt en liten toalett på våningsplanet. Allt man behöver. Radhuset, knappt 200 kvadratmeter stort totalt, är välplanerat.

Artikelbild

| Vem vill inte slå sig ner i en pastellfärgad liten fåtölj?

– Det var just rymden och storleken vi föll för när vi bestämde oss för att flytta hit, säger Heidi och häller upp kaffe i rosa koppar.

Vi slår oss ner i soffan i vardagsrummet och Linn tittar bekymrat på de stora wienerbröden.

Artikelbild

| Det är vår på innegården. Heidi pyntar med blommor och Linn blåser bubblor som glittrar i väg i ljuset.

– Kan du ta bort skalet så att jag kommer in till det gula i mitten, undrar hon?

Sedan slår hon sig ner på golvet och bygger ett stall av stora legobitar – mest rosa.

Artikelbild

– Det har blivit min favoritfärg också, säger Heidi. Jag började med att inreda Linns rum och kände att rosa, det vill jag också ha. Nu har jag fört in det i övriga huset i lagom doser för att inte chocka sambon allt för mycket. Jag tror att han har vant sig!

Var hittar du din inspiration?
Artikelbild

– Ganska ofta på Instagram. Jag har en klar bild av vad jag tycker om och vet vad jag är ute efter. Det är ett bra tips – välj ut några färger och detaljer som du gillar, då vet du att de passar när du hittar något i en butik. För min del är det rosa, silver och glittrande prismor.

– Som de här kaffeskedarna till exempel, fortsätter hon och håller upp en silversked med en diamant i änden. Jag visste direkt att de skulle göra sig fint här hemma.

Artikelbild

Vi avslutar med att ta några bilder utomhus på framsidan. Linn plockar med sig en burk såpbubblor. Hon väljer mellan silverglitterskorna och ett par lite högre skor som är rosa och glittrar, men nja, det får bli ett par varmare stövlar.

På den lilla gården har det blivit vår. Bord och stolar är på plats och Heidi har planterat i flera krukor. Nu kan värmen komma.

Artikelbild

Linn blåser iväg en stor bubbla. Den skimrar och glimmar i förmiddagsljuset förstås. Fattas bara annat!