Redan när vi kliver in i hallen i villan i Finspång fullkomligt slås vi av mängder med intryck. Det är färger och mönster i en härlig blandning. Inte ens taket är vitt, där har mönstrade, glittriga scrapbookingpapper klistrats dit.

Var får du alla idéer ifrån?

- Ja... Jag läser inredningstidningar och tittar på hur det ser ut hos andra. Sedan får jag egna idéer, säger Jennie Lindh, som bor här tillsammans med sin man och deras fyra barn.

Artikelbild

När familjen flyttade hit för åtta år sedan såg huset helt annorlunda ut. Det första projektet blev att bygga ut och renovera det lilla köket. Under tiden bodde de i en husvagn på tomten.

- Huset var inte särskilt välplanerat. Många väggar har vikt hädan, berättar Jennie.

Och mycket färg har tillkommit.

Ofta har omgivningen varit tveksam till deras utsvävningar och färgval. När Jennie berättade att hon ville ha färgat kakel i köket fick hon höra att hon var galen. Och hon höll på att övertygas men hittade rätt i sista stund.

Artikelbild

- Min man är på. Från början var han ganska beige, men nu är han nästan mer färgglad än jag.

Ett av Jennies favoritrum är vardagsrummet. Det är kanske det rum där de fått in mest färg och prylar. På en vägg hänger en tavla Jennie fick när hon fyllde år. Av en kvinna som hon inte känner.

Artikelbild

- Hon hade sett mig på stan och tyckte att jag inspirerade henne.

En turkos trappa leder oss upp till sovrummen, tvättstugan och - rummet som Jennie blir glad av att bara gå in i - badrummet.

Artikelbild

Det har själva varit med och ritat rummet. Det är en del av den utbyggnad som familjen gjort och ligger "utanför" ursprungshuset. Tanken var att det skulle bestå av helt räta väggar, men Jennie gillade inte tanken på att inte utnyttja alla vinklar och vrår.

Över vinkeln som utgör det gamla taket hänger en kristallkrona. Förutom kakel i turkos och vitt har de chansat och satt en tapet i rummet. Under är väggen fuktspärrad.

Artikelbild

Handfaten är monterade på ett bord som en smed i Rejmyre gjort efter ritning av Jennie.

- Jag tycker att det är kul när det inte är perfekt. När man vet att det här har vi gjort själva.

Artikelbild

Till och med klädkammaren följer samma stil som resten av huset. På golvet ligger en lurvig matta.

- Jag gillar färg. Och humor. Det får gärna vara gammalt, lite kitschigt. Det ska vara på vårt sätt.

Artikelbild

I ett hörn på övervåningen har Jennie sitt lilla kontor. Även där handlar det också om att skapa, men då med grafisk design.

- Vi lever i ett beige samhälle. Det är enkelt, då slipper man göra några val.

Artikelbild

Jennis kusin är av en helt annan åsikt, där är det vitt som gäller. Hon har sagt att "When in doubt choose white". Jennies man förklarade att hemma hos dem är det snarare "When in doubt - freak out".