Bertil Asklund från Motala friade till sin kärlek Barbro Engelmark på vattennivå. Genom att fästa en liten vattensäker tub med frieri i på ett fiskespö. På lappen som Barbro nappade på stod det: "Jag älskar dig. Vill du gifta dig med mig? Numer bor de i Malmös högsta topp Turning Torso.

Bertil Asklund som växt upp i Motala har inte bara utsikt på fritiden utan också på arbetstid eftersom han jobbar som lärare på flygledarskolan Entry Point North i Sturup. 1982 flyttade han till Malmö, och 2001 träffade han Barbro Engelmark. Barbro jobbar mer på djupet som röntgensjuksköterska på universitetssjukhuset i Malmö.

Frieriet var på låg höjd men bröllopet däremot på våning 45 i Turning Torsos svit. Några våningar ovanför deras egen lägenhet på 32:e våningen. Barbro och Bertil var en av de första att flytta in i huset som var färdigbyggt 2005.

Artikelbild

Här finns inga avskilda rum annat än till toaletten.– Här ska ljuset strömma in, säger Barbro.

Varför Torso?

- Vi hade vår båtplats precis här i närheten, och vi tyckte området verkade intressant, säger Barbro.

- Hela området har ett miljötänk. Matavfallet mals till biogas som driver sopbilarna i Malmö. Vi har en eco-matbutik här nedanför. Flera av husen runt omkring här har solceller, berättar Bertil.

Efter en pratstund lämnar vi våning 32 och far både upp och ner i huset i full fart med hissen. Vi ser på den vackra utsikten högst upp. Och den lyxiga vinkällaren längst ner.

Artikelbild

Även från duschen kan man njuta av den fantastiska utsikten.

- Hälsa Motala, säger Bertil med stort leende.