"Släpp fram entreprenörerna" är rubriken på en debattartikel i Corren (2/3) där bland andra Marie Morell och Christian Gustavsson lycksaligt torgför detta rop som lösningen för nytänkande i vården.
Med den nya landstingsmajoriteten ska det ske stora saker "utanför landstingets stela och byråkratiska värld".
En stilla undran är: vad ska hända innanför, i den stela världen? Det är trots allt som ledande och ansvariga politiker för denna verksamhet ni har ert uppdrag.
De som vill bli entreprenörer står mycket högt i kurs, har jag förstått, och enligt skribenterna är "intresset stort från dem som arbetar inom vården".
Jag betvivlar inte att den nya inriktningen rönt intresse, men hur många av landstingets 11 000 anställda är det egentligen som vill bli entreprenörer? I artikeln står det att "många medarbetare har hört av sig" - jag antar att många fler inte har hört av sig av det enkla skälet att de vare sig har kunskapen eller intresset av att bli egna företagare.
Vad har den nya majoriteten att erbjuda de som vill fortsätta vara anställda i Landstinget i Östergötland? Hur ska de uppmuntras att inom landstingets stela och byråkratiska värld arbeta kreativt med att förändra arbetssätt och förbättra vårdprocesserna för patienterna?
Landstingsstyrelsens ordförande Marie Morell är ytterst ansvarig för medarbetarna i landstinget och jag undrar vilket budskap du har till alla dem som tackar nej till ditt erbjudande att "knoppa av sin verksamhet".
Det skulle också vara intressant att få veta vad koalitionskamraterna säger. Finns det något positivt budskap till de kanske 10 000 medarbetare som vill vara anställda i en offentligt driven hälso- och sjukvård i Östergötland?
Agneta Niklasson
Gruppledare i Landstinget