Visst har du rätt i att naturvetenskap är politik! Men för attanvända naturvetenskapen i politiska syften, krävs att man är insatt ide naturvetenskapliga begreppen.
Det kemiska begreppet oordning (eg entropi), uttrycker sannolikhetenför hur molekylerna fördelar sig i ett system. Om man till exempelblandar vin och vatten i ett glas är det troligt att molekylerna ivinet och vattnet helt blandar sig med varandra, eftersom det ger denstörsta oordningen. Däremot är det ytterst osannolikt att en vin-vatten-blandning spontant delar upp sig i vin och vatten.
Det kemiska begreppet oordning gäller alltså materiens strävan efteren ökad entropi och har inget att göra med en politisk oordning. Men omman inte har förstått begreppet, kan det lätt användas i felaktigasyften: som till exempel att försvara miljöförstöring och kärnvapen.
På samma sätt kan det matematiska begreppet oändlighet missbrukas.Du skriver att hela det matematiska fundamentet bygger på attoändligheten existerar. Men även här är oändligheten bara ett begreppsom man använder för att göra beräkningar med ofattbart stora tal.
I matematiken kan man räkna med oändligheten, även om begreppet inteskulle finnas i verkligheten. Det innebär inte att man påstår attvärlden kommer att finnas i oändlighet.
Naturvetenskap är helt klart politik. Men den politiska användningenav naturvetenskapliga begrepp, stämmer inte alltid överens med denaturvetenskapliga definitionerna. Vilket du visar väldigt bra i dininsändare. Kerstin Johansson