Det säger Rolf Eklund, företagare och styrelse-ledamot i Företagarna, en organisation för mindre och mellanstora företag. Rolf Eklund ser flera fördelar med att anställa yngre arbetslösa: de är glada, vill visa framfötterna och tillför en positiv energi till en arbetsplats.

Men han påpekar också hur viktigt det är att ungdomarna åtminstone har haft en praktikplats.

– Har de ingen arbetserfarenhet är det svårt att veta hur de ska reagera på arbetsgivarens förväntningar, säger Rolf Eklund.

Att många ungdomar åker till Norge och skaffar sig ett jobb ser Rolf Eklund som något positivt. Då får de både arbete och viktiga erfarenheter som de har stor nytta av senare i livet.

– Ungdomar som själva fixar arbete i Norge har drivkraft och visar initiativförmåga. Sådana ungdomar vill arbetsgivare i Sverige gärna anställa och de behöver inte gå arbetslösa särskilt länge när de kommer tillbaka hem, säger Rolf Eklund.

Mejla inte dina ansökningar. Gå till en arbetsplats, knacka dörr, prata med en chef och visa upp dig. Det är Rolf Eklunds bästa tips till arbetslösa ungdomar. Det finns många ansökningar till varje jobb, men arbetsgivaren kommer ihåg den man har träffat och pratat med.

– Flera av mina kollegor har anställt ungdomar på det sättet, säger han.