Och så blev hon farmor för några månader sedan. Av alla gäster som kommer till festen i morgon är William den minste. Men den störste favoriten förstås.
-- Vi firar i trädgården och på verandan. Jag har ett tält i reserv men tror inte att det ska behövas.
Berit är obotlig optimist i alla sammanhang. Hon tar emot med öppet hus (från lördagseftermiddagen), öppen famn och öppet sinnelag.
-- Det andliga planet är viktigt för mig. Jag har ägnat mig åt zonterapi nästan hela livet och långt innan det blev ett etablerat begrepp.
Hon har också sålt hälsokost och i mer än ett decennium sysslat med biologisk hudvård. I sju år var hon sedan projektanställd på Linköpings universitet för att sköta konferenser. Men Berit hoppade av den skolan också.
Några kompisar lockade över henne till "bake off", det butiksbakade brödet, för ett par år sedan. Hon är säljare åt ett Göteborgsföretag med östra Götaland som sitt distrikt. Ja, det har stundom sträckts ut till Blekinge och delar av Skåne.
-- Jag stortrivs med jobbet. Det är härligt att mötas av förväntansfulla människor och doften av nybakat bröd.
Till 50-årskalaset har det också gjorts läckra bakverk. Tårtorna kommer att räcka till alla, försäkrar födelsedagsbarnet.
-- Men det blir annat gott också. Jag har bokat (inte bakat) en kock som ska göra thaimat.
Det ovanliga efternamnet har Berit fått av sin Remi med färöisk bakgrund. Stavningen brukar bli tokig, det har man vant sig vid.
I familjen finns tre barn, Johan, 27 år, Vanessa, 16, och Alexander, 13. Och numera alltså även lille William, farmors kelgris, som föddes i mars i år.
På lediga stunder extraknäcker Berit i familjeföretaget, en tung industri som vilar på balkar, traverser och dylikt. Det låter tryggt och stadigt, men att få tillräcklig lönsamhet är alltid lika besvärligt.
-- Vi har inga anställda längre utan klarar oss själva, säger Berit, som sköter fakturering, bokföring och sådant.
Det är en företagsam 50-åring som säkerligen fortsätter att göra framsteg.
Även på baksidan.