Godsägaren Casimir Danielsson, Stegeborgs egendom, har efter en längre tids sjukdom stilla somnat in 56 år gammal. Närmast sörjande är hustrun Britt med sönerna Casimir och Alexander, moder samt syskon.
Casimir var, som förstfödde son, redan i tioårsåldern inställd på att en dag ta över egendomen. Efter avslutad skolgång vid Sigtunastiftelsens humanistiska läroverk följde utbildning vid Vreta Klosters, Ulvhälls och Bräkne Hobys lantbruksskolor samt i Härnösand vid Tekniska skogs- och sågverksskolan. De följande åren blev ansträngande, både i att lyckas få ekonomi i jord- och skogsbruket och i att lösa in gården.
Jord- och skogsbruket kom så småningom att arrenderas ut och Casimir kunde, med Britt, successivt introducera nya verksamheter. Intill färjeläget vid Slätbaken uppfördes en kiosk till gagn för båtfolket på väg ut till S:t Annas och Gryts skärgårdar. Till denna fogades en snabbt expand-erande restaurang, Hamn-krogen, med idag 170 sitt-platser -- en av Sveriges vackrast belägna skärgårdskrogar. En utbyggnad av fritidsbåtshamnen vidtog till nuvarande 350 båt-platser. De guidade visningarna av Stegeborgs slottsruin blev fler och den gamla trädgårdsmästarbostaden byggdes om till Trädgårdshotellet.
Vid sidan av denna breda verksamhet skulle slottet, ekonomibyggnaderna och ett femtontal bostads- och fritidshus hållas i stånd. Många lustfyllda inslag fanns även med i vardagen. Beståndet av kräftor i Kvarndammen, med sina blommande näckrosor, kontrollerades, kokades och avnjöts. Menyn på Hamnkrogen, med bland annat vildsvin från gården, utvecklades. En landningsbana för sportflyg på ett av Stegeborgs storslagna fält anlades.
Casimir var in på förhösten fortsatt verksam i planering av aktiviteter. Under åren av omfattande arbete framhöll Casimir alltid Britt, som stod stark och driftig vid hans sida, och sönerna som nu tar vid. Han värdesatte starkt sina med-arbetare på gården. För det tjugotal ungdomar som under högsäsong arbetade i krogen och på hotellet kom Casimir att bli en omtyckt introduktör till arbetslivet. Han gav dem en god start och en realistisk syn på arbete.
I hög grad var Casimir en förenings- och sällskapsmänniska. Han deltog många år aktivt i Söderköpingskretsen av Round Table och kom då i kontakt med föreningar och medlemmar i andra länder. Inte minst verkade han för att en krets skulle bildas i Estland. Med sin hustru Britt kunde han konsten att ställa till med lysande gästabud.
Casimir var konservativt engagerad och tvekade aldrig att uttala sin åsikt. Han var en öppen och livsbejakande människa. Hans ofta drastiska, ibland blyga, humor gav krydda åt hans karaktär. Vi som känt Casimir kommer att minnas honom med den särskilda värme som tillkommer en stark personlighet och en absolut ärlig medmänniska.