Hockeyn förlorar, bebisarna vinner överlägset.
Hur kan jag veta det? Familjeredaktörn har inte haft tid att ringa runt och fråga alla prenumeranter utan får lita på indikationerna från webben, Corren.se. BB-nytt hade vid senaste mätningen tre gånger fler träffar än den mest uppseendeväckande "vanliga" nyheten, att landshövding Björn Eriksson blivit knivrånad i Brasilien.
Statistiken är densamma vecka efter vecka. Babysidan toppar läsligan överlägset, och jag är säker på att den studeras lika ivrigt i papperstidningen. Vi behöver tröst och uppmuntran, något att glädja oss över, i all bedrövelse.
Ingen händelse, absolut ingen, ger en större lyckokänsla än att få barn. Det enda som möjligen konkurrerar är väl att bli med barnbarn.
I går läste vi på familjesidan att svenskarna gifter sig allt senare i livet, att medelåldern för män i Östergötland ligger på 33,3 år och för kvinnorna på 30,7. Det är svårt att förklara hur föräldrar som stoltserar på våra BB-sidor kan se så unga ut, men en långbent pippi är förmodligen inblandad på något sätt.
Kan man lita på storken? Det var den första frågan jag som nybliven familjeredaktör ställde för ett par månader sedan. Och nu har vi fått ett tydligt svar. Oh ja! Och det bästa av allt är att han (hon) är extra pålitlig i orostider.
För säkerhets skull knappar jag in mig till Statistiska centralbyrån (SCB) och kollar födelsestatistiken. I fjol fylldes landet på med nära hundratusen bebisar, närmare bestämt 99 157, vilket inte var så dåligt. Vi fick ett födelseöverskott (födda minus döda) på 6 196 och kom med hjälp av inflyttningen upp till en folkmängd av nära nio miljoner.
Linköping var mamma (och pappa) till de flesta lyckliga tilldragelser i Östergötland, vilket avspeglat sig på våra familjesidor. Det föddes 1 539 barn och noterades 1 199 dödsfall. Av kommunerna i övrigt lyckades bara Norrköping (1 318 minus 1313) och Söderköping (126 minus 106) få ett födelseöverskott.
Barn i åldern 0 till 17 år utgör drygt en femtedel av Sveriges befolkning. Andelen kommer att minska något enligt prognosen, men vi når en brytningspunkt 2013. Sedan räknar man med att barnen åter blir fler. År 2003 var de 1 941 440. År 2030 ska de bli 2 103 120. Bra va?
Familjeredaktörn kände sig manad att delge läsarna dessa positiva siffror inför en drygt veckolång semester. Men bli inte oroliga, snart ska vi bereda plats för ännu en babysida. Och på min post kommer jag att ersättas av två kärleksfulla mammor.
Dessutom pirrar det av vårkänslor i kroppen på de flesta av oss, unga som gamla. Det är nästan så man storknar.