Alla ska känna sig trygga

Det viktigt att hela befolkningen känner trygghet kring den pågående vaccinationsprocessen.

Inne på vaccinationsplatserna, som till exempel Saab arena, kommer det finnas det värdar som är behjälpliga med information.

Inne på vaccinationsplatserna, som till exempel Saab arena, kommer det finnas det värdar som är behjälpliga med information.

Foto: Ann-Charlotte Irhede

Insändare2021-03-09 15:10
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Replik på "Vaccination och telefonbokning för alla" (25/2).

Vi välkomnar de uppmaningar som framförs av Johan Petterson från Synskadades riksförbund Östergötland.

Gällande frågan om ledsagning tillhandahåller Östgötatrafiken möjlighet till ledsagning för dem som innehar färdtjänst, genom en så kallad legitimering. 

Det innebär att man kostnadsfritt under hela färdtjänstresan kan ta med sig en ledsagare. Om man inte innehar en sådan legitimering kan man som färdtjänstresenär alltid ta med sig en medresenär, som då betalar vanligt färdtjänsttaxa. 

Vid de större vaccinationscentralerna pågår en dialog med frivilligorganisationer som ska kunna hjälpa till utanför lokalerna. Inne på vaccinationsplatserna kommer det finnas det värdar som är behjälpliga med information. 

Regionen kommer också förmedla information via lokala medier om hur man ska gå tillväga för att boka tid för vaccination. Vi återkommer med mer information när det blir dags att vaccinera fas 3 och 4.

Angående frågan om telefonbokning är vårt svar att Region Östergötland kommer tillhandhålla möjlighet till telefonbokning även för personer som ingår i fas 3 och 4. Möjligheten bör främst användas av personer som av olika skäl inte kan boka vaccinationstid digitalt.