Gör Linköping vackrare

Varför hamnar vår stad i botten på ”vacker-listan”? Vi har inte haft någon stadsarkitekt de senaste tjugu åren, med undantag av ett par korta vikariat.

Insändare2020-08-03 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Min fråga är då.  Vill politiker och andra makthavare kunna bestämma själva? Eftersom de menar att det är bättre att vara utan stadsarkitekt än att tillsätta fel person på posten.  Rätt person måste anställas nu.

Det måste finnas skickliga arkitekter, som är villiga ta ansvar och vara med om utvecklingen i Linköping. Det har skett många misstag de senaste åren, som förfular staden. Parkeringshuset Detektiven är ett typiskt exempel.

Hospitalstorget med vattenrännan, de små djuren och de stora fula trälådorna borde ha kunnat bli något annat. De små djuren kanske hade passat bättre hos farbror Melin, om han hade fått ha lite växtlighet kvar i sin trädgård, nu är det bara problem med den tråkiga stenplatsen.

Vårt Stora torg med den ståtliga Folkungabrunnen borde kunna vara en intressant plats för både oss Linköpingsbor och turister. Hela torget är på somrarna fyllt av restauranger och cyklar, och en mörk stenöken på vintern. I år är dessutom Folkungabrunnen skändad med alla trälådorna. Lådorna på Storgatan hör heller inte hemma i vår fina stad.

Men det finns flera fina platser:

Trädgårdstorget med de fina träden, den lilla fontänen, sofforna och de två grönsakstälten känns riktigt. Men varför fick inte det lilla kaffet vara kvar? Vi har S:t Larsparken med fontänen och flera platser, men det finns en stor risk  för att  stadskärnan kommer att förtätas och skymma själva staden.