Har du rätt försäkring?

Insändare2022-10-15 09:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det gäller att själv ha koll och ofta kontrollera sina försäkringar. Självklart ligger det på dig att skaffa rätt försäkringar för vad det än gäller. Vet du om att du måste ha en speciell tilläggsförsäkran när du har en bostadsrätt? Det räcker inte med en vanlig hemförsäkring. Lika så bör du anmäla om ni blir fler eller färre i hemmet. Priset påverkas av det och du kan kanske spara lite på det. 

När vi flyttade till vår bostadsrätt för över sju år sedan så var maken väldigt noga med att ändra våra försäkringar och då även lägga till en tilläggsförsäkran gällande bostadsrätt. Trodde vi i alla fall. Nu visade det sig att vi i sju år inte haft det tillägget utan den han talade med då gjorde en tilläggsförsäkran som kallades "drulleförsäkran" i stället och sa inget om det. 

Som tur är så har inget hänt under åren, men känslan att ha varit utan den var faktiskt lite av en chock. Speciellt då maken verkligen poängterade för försäkringsbolaget vad vi var ute efter. Nu har vi en och det känns tryggt. Hädanefter kommer vi lusläsa alla papper mer än en gång.