Hur ska vi kunna köra bil i det här?

Bäst vore kanske att prioritera om. Mindre onödigt folk och mer verksamhet, menar insändarskribenten.

Smågator inne i stan skall vi inte ens talas om, skriver en förare.

Smågator inne i stan skall vi inte ens talas om, skriver en förare.

Foto: Malin Stenström

Insändare2024-01-03 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Till ansvarig på Trafikverket och Linköpings kommun:

Om jag förstår det hela rätt är en av er/båda ansvariga för att säkerställa att våra (skattebetalarnas!) vägar röjs från snö.

I förra veckan hade jag den dagliga förmånen att åka från Asksätter till Linköping via länsväg 708. Det var en upplevelse! Drygt 15 centimeter slask i djupa hjulspår i glidande skala från höger till vänster. Samma sak på eftermiddagen, från RV 34 till Skeda Udde. Smågator inne i stan skall vi inte ens talas om ...

Jag ser att era respektive organisationer de senaste åren satsat stora summor på: kommunikatörer, utvecklingsledare, processledare och (inte minst) så kallade mellanchefer.

Mitt förslag är att ni borde kunna kommunicera hur vi i obygden skall kör bil (buss etcetera) i 15 centimeter slask. Kanske ni kan utveckla oss ”glesbygdsbor”, starta en process att få bort snöslasket eller skicka ut era horder av mellanchefer med var sin snöskyffel.

Bäst vore kanske att prioritera om. Mindre onödigt folk och mer verksamhet (som jag uppfattar att vi betalar skatt och avgifter för)!

Det är naturligtvis bara ett förslag …