Hushållet som avgör vad som hamnar i påsen

Mindre mat i påsen är bra för miljön och plånboken, menar skribenten.

Vad finns det för faktaunderlag på att dessa påsar från mataffären har använts felaktigt, undrar skribenten.

Vad finns det för faktaunderlag på att dessa påsar från mataffären har använts felaktigt, undrar skribenten.

Foto: Peter Jigerstrom

Insändare2020-10-10 07:09
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Replik på "Vad ska man göra med alla gröna påsar?" (30/9):

Maritha Hörsing påstår att det finns exempel på kommuner där gröna påsen delas ut i mataffären och att man ser en tendens till att påsarna används på fel vis, exempelvis till restavfall vilket försämrar biogödningens kvalitet.

Vad finns det för faktaunderlag på att dessa påsar från mataffären har använts felaktigt, är de möjligen numrerade eller dna märkta?

Oavsett var och hur gröna påsen tillhandahålls, så är det till slut konsumenten-hushållet som avgör vad som hamnar i påsen vid diskbänken.

Mindre mat i påsen är bra för miljön och plånboken och påsen tillverkas fortfarande av olja.