Matmissionen – ett underbetyg till Linköpings politiker

Att Stadsmissionen tvingas till ett sådant här arbete är ett stort underbetyg till politiken som borde göra någonting åt matjättarnas enorma vinster när fler och fler har det tufft ekonomiskt, skriver en Linköpingsbo.

Är man nöjd med att Stadsmissionen tar ansvar för förändringen, så man som politiker slipper undan den bistra verkligheten, frågar sig insändarskribenten.

Är man nöjd med att Stadsmissionen tar ansvar för förändringen, så man som politiker slipper undan den bistra verkligheten, frågar sig insändarskribenten.

Foto: Clara Callmeryd/Klara Thörn/Dennis Petersson

Insändare2024-02-08 16:15
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på nyhetsartiklarna "Nu kan upp till 9 000 personer i Linköping handla billigare mat" (4/2) och "Så ska matbutiken fungera – ta en titt före invigningen" (8/2): 

Läser nyheten om att Stadsmissionen öppnar en matbutik i Skäggetorp för att erbjuda lägre matpriser för de som inte har råd med matjättarnas ockerpriser. Tanken är god och initiativet tyvärr ett måste.

Att Stadsmissionen tvingas till ett sådant här arbete är ett stort underbetyg till politiken som borde göra någonting åt matjättarnas enorma vinster när fler och fler har det tufft ekonomiskt. 

Vi kan alla skriva under på att ett samhälle fungerar allra bäst utifrån att så många som möjligt mår bra. Att varje kugge, liten som stor, bidrar och hjälper till samhällsmaskinen att tuffa på framåt.

Men att då matbutikerna höjer priser är både ruttet och osmakligt.

Vad som är än mer allvarligt och anmärkningsvärt är att politikerna som så brett utlovat bättre ekonomi, bättre förutsättningar för hushållen och familjerna, låter det ske. 

Vad finns egentligen som talar emot att matjättarna bidrar till att få hela (!) samhället på fötter igen, genom att sänka sina vinstkrav när alla inte har råd med mat på bordet?

Hur tänker man lokalt i Linköping? Vad gör ansvariga politiker här, med en blandning från de tidigare vänster- och högerblocket? Socialdemokrater och moderater. Är man nöjd med att Stadsmissionen tar ansvar för förändringen, så man som politiker slipper undan den bistra verkligheten?

Det är en stor skam att politiken inte bryr sig mer om verkligheten.