Det börjar likna lite Grönköping med campingplatsen i Åtvidaberg och dess placering. Att flytta campingstugorna 100 meter har väl ingen betydelse mer än att det kostar x antal kronor, och till viken nytta?
Hur kan några campingstugor, (5 stycken) husvagnar, husbilar och tält vara miljöstörande verksamhet för boende på andra sidan Bysjön? Det ska ju inte byggas någon dansbana, båthamn eller marina med högtalaranläggning som det står i servitutet från år 1981 att det inte får byggas.
Att se och eventuellt höra några campinggäster som vill gästa vår kommun där det är som finast, med badplats och fina grönområden, kan väl heller inte vara speciellt miljöstörande. Det är ju en hel sjö mellan Adelsnäsparken och campingen.
Nu är det upp till politiker och tjänstemän att visa lite civilkurage och se till att servitutet omförhandlas eller kastas i Bysjön. Det är år 2018 nu och mycket vatten har runnit genom Bysjön sedan år 1981.
Ska vi ha en sammanhängande campingplats eller ska stugor, husvagnar och husbilar ha var sin plats med allt vad det innebär av kostnader för el, vatten och avlopp?
Eller ska vi hänvisa våra eventuella campinggäster till närliggande kommuner som vi fick göra före campingens tillkomst för 10 till 15 år sedan.
Utveckla befintlig plats till en liten, mysig och charmig familjecamping med plats för stugor (5 st), några platser för husvagnar, husbilar och tält.
Undertecknad har som privatperson träffat vd Jonas Nilsson, Baroniet, och kommunchef Robert Bredberg och det verkar vara ett moment 22 över campingfrågan. Ingen från politikerhåll i kommunen vekar bry sig.