Vi försöker hitta så bra lösningar som möjligt

Svar på insändare "Skamligt lite öppet på biblioteket"

Insändare2022-07-09 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Hej Simon, tack för din återkoppling på bibliotekets öppettider i sommar. Vi tar till oss av de synpunkter som kommer till oss och utvärderar ständigt för att hitta så bra lösningar som möjligt för våra besökare. 

Som i alla verksamheter är sommaren en period då vi behöver ställa om och anpassa verksamheten efter hur personalen kan ta ut sin semester. Det innebär att vi under några veckor varje år minskar öppettiderna och efter det går vi tillbaka till ordinarie öppettider igen. Tidigare år har vi haft sommartider i cirka två månader men i år är det lite kortare, det vill säga fem veckor, däremot innebär det att det är något större begränsning av öppettider på huvudbiblioteket under dessa fem veckor. Däremot har vi utökat med att ha tre närbibliotek öppna (Berga, Ryd och biblioteket på Agora Skäggetorp), tidigare år har det bara varit ett öppet närbibliotek, Ekholmens bibliotek. Dessutom finns det meröppet i Sturefors och Ljungsbro vilket innebär att du som besökare har möjlighet att låna även när det inte är bemannat. 

I Bestorp testar vi en ny tjänst, tillsammans med den lokala lanthandeln, för att låntagare ska kunna hämta ut förbeställda medier. Vår förhoppning är att på det sättet ge många Linköpingsbor tillgång till böcker och tidningar under hela sommaren.