Vilken verklighet lever Eva Nordmark (S) i?

För en del invandrade mammor är det en skräck att behöva lämna sina barn på dagis och de äldre på äldreboende, menar insändarskribenten.

Insändare2022-05-03 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Eva Nordmark (S), arbetsmarknads- och jämställdhetsminister, säger i SVT, att mammor inte ska kasta sten, de ska in i arbete. 

Såklart ska ingen kasta sten på polisen, men jag undrar i vilken verklighet Eva Nordmark lever i. Har hon bott i de områden där många invandrare bor? För en del invandrade mammor är det en skräck att behöva lämna sina barn på dagis och de äldre på äldreboende. Det tycker de är elakt, det har jag själv hört när jag var engagerad i SFI-verksamhet. En del invandrare tror att svenskar kan prata arabiska. Om mammor förväntas vara hemma, har en låg eller ingen utbildning alls, och knappt kan prata ett annat språk än sitt eget. Hur ska de komma i arbete, och vilket typ av arbete menar Eva Nordmark? 

Vi som bott i mångkulturella områden har ju sett att mammorna är hemma på dagarna med sina barn medan mannen arbetar, eller själv är arbetslös. De går inte till jobbet. Ett jobb kommer inte som ett brev på posten, eller från Arbetsförmedlingen. Du måste kunna en massa saker för att bli intressant för en arbetsgivare. Hur ska Eva Nordmark ordna arbete till alla som inte uppfyller de högt ställda kraven? Ska alla dom jobba på Samhall?