Rester blir kalasmiddag

Linköping2012-03-19 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar till "Rester bättre i låda än i gröna påsen". Ordet fritt 14/3

Vad skönt det kändes att läsa det Torsten Nielsen skrev. Tänk, det är inte bara jag som tar tillvara på all mat jag köper och tillagar, även om det tyvärr ofta känns som det. Diverse slattar från olika middagar kan bli rena rama kalasmiddagen, men många verkar rädda för att ta tillvara på fullt ätbara livsmedel/rester/maträtter. Mycket underligt tycker jag, en 24-åring som i min lilla etta har sunt förnuft och fantasi nog att ta tillvara på min mat utan att därmed slänga fullt ätbara middagar, hur många "rester" det än handlar om.

Maten jag inte hinner tillaga och äta innan utgångsdatum, fryses ner i lämpliga portioner, påsar och burkar. Jag hoppas innerligt fler tar tillvara på sina matrester, livsmedel och råvaror på detta sätt. Även jag har fått hem en hungrig grön påse, men den får allt nöja sig med tesump, fiskrens, fruktskal och kycklingskrov. Heja rester, nytänkande och improvisation.

Malin, blivande sjuksköterska

Läs mer om