Inga myter kring det här avtalet är så beständiga som Moderaternas eviga viftande med dåligt underbyggda tillväxt- och jobbsiffror. Om Fjellner har läst den rapport han hänvisar till vet han att några årliga effekter på den nivån inte är aktuella förrän närmare år 2030, och dessutom bygger på ett extremt långtgående scenario där en mängd lagstiftning för att skydda människor, miljö och djur sätts på undantag eller kringgås.
Några trovärdiga siffror på att avtalet skulle ge jobb finns överhuvud taget inte.
Fjellner nämner även antibiotikaresistensen, vilket mycket riktigt är ett stort problem, inte minst inom ramen för TTIP. Där skulle amerikanskt kött, där produktionen präglas av slentrianmässig antibiotikaanvänding, tillväxthormoner och katastrofalt dåligt djurskydd, kunna ges undantag från våra bestämmelser och tillåtas på EU:s marknad, en linje som drivs stenhårt av starka amerikanska jordbruksintressen i förhandlingarna.
Att, som Fjellner, påstå att vi inom TTIP i stället skulle nå en högre skyddsnivå är mer än lovligt naivt. För det är just genom att kringgå den lagstiftning som Fjellner påstå sig vilja värna som de ekonomiska effekterna han tar upp eventuellt kan komma till stånd.
Det är direkt ohederligt att å ena sidan hävda att TTIP kan vara ett medel via vilket vi kan sätta press på amerikanerna när det gäller högre miljökrav och mindre antibiotikaanvänding, och å andra sidan hänvisa till ekonomiska siffror som bygger på att förhandlingarna resulterar i raka motsatsen.
Det, om något, är mytbildning.