Nylagad, bra mat är viktigt för äldre

Ordet fritt2015-10-08 05:55
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Såg på tv-programmet ”Landgång” i torsdags kväll, där Anne Lundberg besökte äldreboendet Tubberödshus på Tjörn.

Att få ha det så bra skulle vara alla gamla förunnat. Där lagades all mat från grunden och de gamla fick vara med och bestämma vad de ville ha för mat.

Det här boendet drevs i kommunal regi, och det gick med vinst som gick tillbaka till de boende, man ordnade resor och underhållning eller något annat för de pengarna.

Jag har hört rykten om att Änggårdens kök i Skänninge ska läggas ner, jag hoppas att det bara är ett rykte och inget som kommer att verkställas.

Det är ju våra gamla som har jobbat för den välfärd vi har i dag, så det minsta vi kan göra för dem är väl att se till att de får en så bra ålderdom som möjligt.

Där man lagar maten från grunden, det är viktigt för våra gamla att få känna luken av nylagad mat. Äldreboendena ska inte vara en förvaringsplats, det ska vara en plats där man trivs och känner sig hemma.

Lilian

SPI Välfärden

Läs mer om