Företaget är en motor i svenskt näringsliv, jag förstår att många oroas av veckans nyheter om nya neddragningar, men till skillnad från Norrköping när Ericssons fabrik där lades ned 1997–1999 och 2 300 miste jobbet, så står Linköping väl rustad för ett liv med ett mindre Ericsson.
Jag vill till och med påstå att Linköping har ett drömläge.
Visst, Ericssoningenjörerna i Mjärdevi kan våndas över sin anställning där, men arbetslöshet behöver de inte oroa sig för.
Linköpings näringsliv skriker efter deras kompetens.
Det ser vi i den pågående minskningen av Linköpingskontoret där 166 ingenjörer i oktober går över till Combitech, och det lär vi se i fortsättningen om det blir fler neddragningar.
Så när Norrköping fortfarande lider av Ericssons nedläggning, många av de som friställdes är fortfarande arbetslösa, kommer det i Linköping bara handla om att kompetensen byter företag.
Det är skillnaden mellan utveckling och tillverkning, mellan ingenjörer och verkstadsarbetare, på svensk arbetsmarknad 2016.
Tufft därför för Borås och Kumla, med 800 respektive 400 anställda på Ericssons fabriker, där de nedläggningar som det ryktas om lär betyda arbetslöshet för många.
Linköpings läge är bättre tack vare att staden, lite i skymundan, utvecklats till ett centrum för autonoma system, det som i dagsläget ser ut att bli nästa explosion i den tekniska utvecklingen.
Robotiseringen av vårt samhälle har bara börjat, därom är expertisen enig, och inom en nära framtid kommer robotar vara självklara inslag inom de flesta områden.
– Linköping har ett näringsliv som är mycket bra lämpat för att jobba med detta, just autonoma system, autonoma fordon, är en jättedel av Mjärdevi och Linköpings näringsliv, konstaterade Christian Gustavsson (M) när vi sågs i veckan.
Digitaliseringen är ett specialintresse hos Gustavsson, det märks, han har bra koll, och han ser möjligheterna i sin stad.
– Tar vi tillvara på dessa möjligheter kommer Linköping bli en av de stora vinnarna i Sverige.
Jag gillar speciellt hans reflektion kring hur det personliga kan komma att öka i värde.
– Ju mer som utförs av robotar, desto mer värdefullt kommer det som kräver ett personligt handgrepp bli. Förhoppningsvis kommer det innebära ökad status för yrken inom skola och omsorg.
Konkurrensen kommer från hela världen, överallt sitter utvecklingsteam och sliter för just sitt genombrott, men Linköping har redan visat att man står sig bra där, både i det stora, som jätten Saab, och i det lite mindre, som Cybaero,
Jag håller med Christian Gustavsson i det han sa i veckans "Tillväxt Linköping" i 24Corren, det är av största vikt att Linköping som stad gör vad man kan för att stötta den här utvecklingen.
Det är ett drömläge som inte får missas.
Sorgligt och oacceptabelt därför att höra om Svenskt näringslivs enkät och larm om dålig attityd, dåligt bemötande, hos politiker och tjänstemän i Linköpings kommun.
Jag utgår från att de styrande tar fram en plan för hur de attitydproblemen ska lösas.
Christer Kustvik är chefredaktör för Corren.