Det senaste året har betytt mycket för Teo Rösarne. I höstas började han i musikklass i Linköping och i februari skrev han skivkontrakt med Young Music Sweden. Nu ligger det första samarbetet med skivbolaget på Spotify.

– "Good As U Are" är en låt som jag själv hade behövt under skoltiden i Tranås, säger han. Den handlar om hur svårt det är att ta sig fram om man hela tiden försöker anpassa sig efter andra.

Låten är skriven och producerad av skivbolaget, men budskapet är Teos egna.

Artikelbild

| I sommar jobbar Teo Rösarne med releasen av sin singel "Good As U Are".

– Vi satt ner på ett möte och snackade om vad låten skulle handla om. De frågade mig om vad som ligger mig nära och jag svarade normer och ideal. Och så blev det "Good As U Are".

Teo Rösarne vet hur det är att försöka passa in. Under uppväxten i Tranås var det hockey och fotboll som gällde för många unga killar, men inte för Teo.

– Jag gick på en fotbollsträning när jag var typ fem men nej, det var inte alls min grej, säger Teo. Jag gillade mest att sjunga och dansa i stora klänningar tillsammans med min bästa kompis. Många störde sig på mig för att jag inte var som alla andra.

Hårda ord var något som Teo vande sig vid. När han hösten 2016 gick vidare till finalen i SVT-programmet Supershowen var hans framträdande inte tillräckligt bra i klasskompisarnas ögon.

Artikelbild

| Med sin musik vill Teo Rösarne inspirera andra unga att våga vara sig själva.

– När jag var yngre tog jag åt mig, då kunde jag bryta ihop ibland. Idag är jag mycket bättre på att sortera bort det. Fast när jag ser gamla klassfoton från skoltiden i Tranås ser jag hur ledsen jag var då.

När mellanstadiet var över sökte sig Teo Rösarne bort från Tranås och in på Folkungaskolan i Linköping. Och kom in.

– Det har betytt mycket för min självkänsla att ha vänner som peppar och inspirerar mig. Jag hade aldrig varit där jag är idag om jag varit kvar i Tranås. Med min musik vill jag inspirera andra att också våga vara sig själva.

Men trots att Teo Rösarne nu har både skivkontrakt och musik på Spotify måste han fortfarande hantera hårda kommentarer.

– Jag har en Youtube-kanal och där skriver folk rätt mycket elakt. Andra väljer att ta bort såna kommentarer, men jag låter dem stå kvar. Jag tänker att det säger mer om de som skrivit än om mig.

I sommar väntar arbete med releasen av singeln "Good As U Are".

– Det kommer bli en del intervjuer och så har jag några spelningar inbokade, bland annat på en festival i Piteå.