Då arrangeras nämligen en workshop där barn mellan 8-15 år får prova på att göra kärleksfilmer. Emelie Paulsson, bibliotekarie på Vadstena bibliotek, förklarar varför:

– Vi drog igång det här för att vi såg att det var väldigt populärt på höstlovet. Då gjorde vi skräckfilmer här, barnen tyckte att det var jätteroligt och det var ganska många som kom.

De vill ge barnen något att göra på sin lediga dag.

Artikelbild

| Filmerna görs med bibliotekets surfplattor och en särskild app, berättar Emelie Paulsson, bibliotekarie på Vadstena bibliotek.

– Det är många barn som inte har så jättemycket att göra på studiedagar.

Vad kommer då att hända under workshoppen?

– Då ska vi gå igenom hur man kan bygga upp en berättelse. Vi kollar på en filmapp som vi jobbar med här och går igenom den. Sedan får de gå ut och göra en film med de surfplattor vi har här på biblioteket. Om vi hinner så visar vi upp vad de har gjort vid slutet av dan, berättar Emelie Paulsson. Man kommer också att göra kopplingar mellan filmerna och böcker om kärlek.

Om barnen vill så får de visa sina filmer på Alla hjärtans dag, den 14 februari.

Paulsson hoppas nu på:

– Att det kommer ett lagom stort gäng barn, som är villiga att kanske jobba tillsammans och att vi ger dem så mycket verktyg att de själva kan forma en berättelse. Idéer har ju barn alltid, men det gäller ju att få dem att hitta en struktur i berättandet.

Det finns också ett mål till med evenemanget:

– Att de ska ha roligt!

Workshoppen är gratis och föranmälan krävs.