Boxaren Armand Krajnc tog 2010 hem "Mästarnas mästare", och kommer återigen att synas i tv-rutan. Han möter bland annat Ingemar Stenmark, hockeyspelaren Peter Forsberg och skidskytten Magdalena Forsberg, som alla har slutat som segrare tidigare säsonger. Inom vinnargänget upplever han att konkurrensen har varit extra stor.

Ja, det ligger i luften. Man vill ju såklart vinna allt, berättar han.

TT: Varför ville du vara med i år igen?

Artikelbild

| Ingemar Stenmark är en av de tidigare "Mästarnas mästare"-vinnarna som kommer att synas i rutan igen.

Jag gillar tävling, så fort det gäller tävling är jag inte svår att få med. Sedan ville jag också att Ingemar skulle vara med. När han tackade ja, då tackade jag också ja, berättar Armand Krajnc.

Känner press

Deltagarna delas upp i lag utifrån vilka sporter som de tidigare utövat. Målet är inte att kora en slutgiltig mästare för programmet, utan att avgöra vilken sportgren som står sig bäst.

I skidgruppen finns två av de tidigare vinnarna, Ingemar Stenmark och Magdalena Forsberg, som tävlar tillsammans med Pernilla Wiberg.

Artikelbild

| Ingemar Stenmark är en av de tidigare "Mästarnas mästare"-vinnarna som kommer att synas i rutan igen.

TT: Känner du som tidigare vinnare extra press att ta hem segern nu?

Nej, inte alls. Speciellt eftersom att det är en lagtävling, säger Ingemar Stenmark.
Artikelbild

| Fotbollspelaren Jesper Blomqvist är glad över att få tävla i lag under den här säsongen av "Mästarnas mästare".

Någon som tänkte annorlunda var Pernilla Wiberg.

Innan jag tackade ja tänkte jag att "skönt, nu blir det lite mer avslappnat och inte samma press att prestera". Men det var totalt tvärtom. När man kom dit ville man inte förstöra för de andra. Men vi fungerade väldigt bra ihop, även om vi egentligen är individuella idrottare, säger hon.
Artikelbild

| Pernilla Wiberg tävlar tillsammans med Ingemar Stenmark och Magdalena Forsberg.

"Matte värst"

Någon som däremot är van vid lagsport är den forne fortbollsspelaren Jesper Blomqvist.

Det som verkligen tilltalade mig var det här lagtänket, att det var en ny twist och ett nytt sätt att tävla. Eftersom att jag vanligtvis sysslat med lagtävling så kändes det extra spännande, säger han.

Deltagarna möttes i en mängd olika tävlingar under säsongen, och det blev inte alltid som de väntade sig.

De matematiska grenarna var värst. Fysiska prestationer är man som idrottare mer trygg med. Om man har hållit på med sport så vet man att ”det är ändå bara kroppen som ska orka att prestera". Men när det är kluriga saker som ska lösas så kan det gå riktigt galet, säger löparen Malin Ewerlöf som tävlar i friidrottslaget.

Vem som var den största konkurrenten under tävlingen var deltagarna inte helt överens om.

Först tror man kanske att det går dåligt för någon, nästa tävling gick det väldigt bra istället. Det pendlar väldigt mycket, säger Pernilla Wiberg.

Det första programmet sänds söndagen den 4 mars i SVT1.