Säsongen inleds av rock n´roll - och bluesbandet Axman Band från Stockholm den 14 september.

– Den gruppen har ett väldigt stort ös. De drar väldigt mycket folk i Stockholm, säger Jazz- och Bluesklubbens bokningsansvarige Håkan Franzén.

Stjärnbesök blir det den 28 september då jazzsångerskan Rigmor Gustafsson gästar Teatersalongen i Motala Folkets Hus.

Artikelbild

| Här på Restaurang Sjöbris nya scen blir det jazz och blues i höst. Från vänster syns Martina Nilsson (konferenskoordinator på Folkets Hus), Yvonne Eldh (kassör i Motala Jazz-och Bluesklubb), Håkan Franzén (bokningsansvarig i klubben) samt Åke Lindberg (klubbens ordförande).

– Hon har gett ut en skiva nu i år och väldigt mycket av repertoaren kommer att handla om låtar från den skivan, berättar Franzén.

En bluestrio bestående av Tim Lothar (Danmark), János Mazura (Ungern) och Holger "Hobo" Daub (Tyskland) kommer den 26 oktober. János Mazura spelar ett i sammanhanget ovanligt instrument, nämligen tuba. Övriga instrument i trion är gitarr och munspel.

– Det blir jättespännande att höra hur det här ska bli, säger Håkan Franzén om den speciella instrumenteringen. Trion har också en sångare i Tim Lothar.

Linköpingsbandet Ratatouille avslutar säsongen den 16 november

Artikelbild

| Jazzsångerskan Rigmor Gustafsson är en av de som framträder under Motala Jazz-och Bluesklubbs höstsäsong. Hon kommer hit den 28 september.

– De har spelat en hel del här i Motala, säger Franzén.

Bandet med två gitarrister och en sångerska spelar enligt klubbens information huvudsakligen standards i stilen akustisk hot swing.

Alla konserter utom en är alltså i Restaurang Sjöbris som nu har fått en ny skepnad med bland annat en ny, fast scen.

– Man behöver inte hålla på och bygga upp podiegolv, säger Motala Jazz- och Bluesklubbs ordförande Åke Lindberg.

Martina Nilsson, konferenskoordinator på Motala Folkets Hus, säger att de ser mycket fram emot höstsäsongen.

– Det ska bli jättespännande!