Joe Labero, 54, har precis klivit av scenen på lyxcasinot Paris i Las Vegas, när vi pratar över telefon. Klockan har passerat midnatt i en stad, som aldrig sover och bjuder på underhållning i absolut världsklass överallt.

Här lever Joe Labero sin pojkdröm varje kväll med sin show Inferno, som gör succé och tar plats i det intensiva bruset.

– Jag var bara 16 år, när jag var här första gången. Jag drömde redan då om en chans här. I dag är den verklig. Det är en sagolik känsla. Det visar att allt är möjligt om man jobbar tillräckligt hårt, säger Joe.

Artikelbild

| Nöjesstaden Las Vegas har fått en show på sitt program. Nystartade NHL-laget Vegas Golden Knights har gått till final i Stanley Cup under sitt första år.

Längs den berömda nöjesgatan "The Strip" i Las Vegas slåss hotellen om besökarna med världsartister som Rod Stewart, Shania Twain, Britney Spears och Jennifer Lopez.

...och så Joe Labero. Känner du dig som en stjärna?

– Jag tänker inte så. Jag går in varje kväll och gör mitt jobb, men det är riktigt häftigt att få köra sin grej här. Vi passerade 100 shower häromkvällen. Det är speciellt.

Den 17 februari trollbinder den magiske svensken publiken i Saab Arena i Linköping och den 23 mars i Stadium Arena i Norrköping med sin nya show Inflame. Biljetterna till nästa år släpps i dagarna.

Artikelbild

| Familjen Labero, dottern Nicole, Joe och fru Anna Vinterfall trivs i bergen strax utanför spel- och nöjesmetropolen.

Det mesta kring den produktionen är ju hemlig, men kan och vill du avslöja något?

– Det blir en annorlunda story med eld, stuntmän och flygande motorcyklar. Publiken kommer hamna mitt en i actionrulle med ett högt tempo, säger Joe Labero.

Artikelbild

| Här, i Las Vegas, lever Joe Labero sin pojkdröm med sin succéshow Inferno. "Det är en sagolik känsla", säger han.

Från Las Vegas till Östergötland?

– Det ska bli hur kul som helst.

– Det blir några gästspel på utvalda platser i Sverige i början av nästa år. Jag har alltid blivit uppskattad och väl mottagen i såväl Linköping som Norrköping så det blir härligt att komma dit igen, säger Joe Labero.

Vad är den största skillnaden på en show där och här?

– I Sverige är man, som publik, lite mer blyg och inte alls lika på som i USA, där det är lite mer galet. Publiken vill gärna att man ska ta upp dem på scenen, men det ska bli riktigt kul att uppträda i hemma igen.

I Joe Laberos uppställning vid sidan av scenen finns Norrköpingssonen Philip Kjellander, 27, som jobbar med Labero i sju år.

– Philip var bara en ung grabb, när han började hos mig. Han har växt till sig rejält och blivit en viktig person i gänget.

Las Vegas hetaste svensk har dock fått riktigt tuff konkurrens i William Karlsson, som är en av stjärnorna i Vegas Golden Knights. Det nystartade NHL-laget har, mot alla odds, gått till final i Stanley Cup mot Washington Capitals under sin första säsong och vänt ut och in på vardagen i spel- och nöjesstaden.

– Det är en smått osannolik succé, säger Joe, som en gång i tiden själv spelade hockey.

– Jag har varit och sett några matcher. Det är en ny underhållning i Las Vegas, som gett staden en ny känsla. Las Vegas känns lite mer som en riktig stad tack vare laget. Jag har bjudit in hela laget till min show. De får komma hit när de spelat klart.

Han har bott där med sin fru Anna Vinterfall och dottern Nicole, 10, i snart ett halvår och trivs mycket bra. Nicole har tjatat lite på sin pappa om en ny show...

– Nicole lever i en helt annan värld än den vi växte upp. Titta bara på youtube, där det är nya grejer varje vecka. Det triggar och inspirerar mig att skapa nya upplevelser.

Hur länge blir du kvar?

– Man vet aldrig hur det funkar här, men vi kör kanske den här showen till september och oktober inna det blir Sverige och den nya showen. Det är möjligt vi kommer tillbaka till Las Vegas med den också. Det är ett världspussel, säger Joe Labero.