När Alexandro började på Anders Ljungstedts gymnasium i Linköping tilldelades han Paula som fadder. Hon gick i trean och tyckte att han var "jätteliten".

– Jag visade honom runt och så. Då var Alle blyg och rädd för tjejer. Han vågade knappt titta mej i ögonen men nu är han en superstar och en helt grym dansare, säger Paula och skrattar.

– När jag kollade på er som gick i trean så var det Paula som stack ut. Sedan hörde man hur hon kom vidare och det var nice inspiration, säger han.

Artikelbild

| "Då var Alle rädd för tjejer. Han vågade knappt titta mej i ögonen men nu är han en superstar och en helt grym dansare", säger Paula Santa Eufemia.

Paula är uppväxt i Åtvidaberg och Alexandro i Norrköping. Efter gymnasiet flyttade båda till Stockholm och inledde på varsitt håll en framgångsrik karriär. Nu möts de igen – över tio år senare – i West Side Story som spelas på Malmöoperan i höst. Musikalen sätts upp i samband med att den amerikanske tonsättaren och skaparen av musikalen, Leonard Bernstein, skulle ha fyllt 100 i år. West Side Story handlar om förbjuden kärlek under ett gängkrig mellan grupperna Jets och Sharks i New York på 50-talet.

För den svenska nyöversättningen står artisten Jason "Timbuktu" Diakité.

– Timbuktu har kommit in på en repetition för att observera och vi har skakat hand med honom, vilket var häftigt, och varit på hans konsert, säger Paula.

För Alexandro är arbetet med musikal något nytt.

– Jag har jobbat mycket i kommersiella världen och det är stor skillnad från musikal. I det kommersiella är ens roll att sprida glädje och ha kul, säger han.

Alexandro har dansat i Melodifestivalen samt koreograferat och dansat bakom popsångare som Oscar Zia och David Lindgren. I West Side Story har han rollen som Sharks-killen Pepe. Paula spelar Sharks-tjejen Fransisca.

– När man gestaltar en roll som bygger på en historia kan man slå ihop den med sig själv. Man kan spela sitt yngre, äldre, glada eller frustrerade jag. Så tänker jag nu men det var inte glasklart från början, säger Paula.

Hon är både sångerska och dansare och har medverkat i otaliga stora produktioner, som Jesus Christ Superstar och i Shakespeares Romeo och Julia som Bernstein inspirerades av när han skrev musikalen i slutet av 50-talet.

Paula och Alexandro tycker att temat i West Side Story är lika aktuellt idag.

– Musikalen handlar om unga som är frustrerade på samhället för att de inte får ta sin plats, och då tar de lagen i egna händer. Morden gör att gängen får ett uppvaknande från sin bubbla, och blir påminda att i verkligheten är man faktiskt dödlig, säger Paula.

Är ni nervösa inför premiären?

– Vi njuter av att vara på scen. Man är nervös fem, tio minuter innan men när man går på så försvinner allt det där, säger Alexandro.