De hemlighetsfulla bandmedlemmarna i Märvel har fått vänta länge på att få visa upp sin senaste skapelse. "At the sunshine factory" spelades in redan i januari men det har putsats och fejats på skivan fram till nu. En lite långsammare process som gett resultat enligt bandets basist, The Burgher.

– Det ska bli förbannat kul att få ut den nya plattan. Det är det bästa vi har gjort hittills, säger The Burgher.

Senast bandet kom ut med en ny skiva var 2015 då The hills have eyes släpptes.

Artikelbild

| Sju. At the sunshine factory blir Märvels sjunde album.

Vad har ni gjort sedan dess?

– Låtar har skrivits och repats, vi har bytt skivbolag till The sign records och har även släppt några nyreleaser på gamla plattor, fler sådana kan tänkas vara på gång.

Han säger också att bandet försökt utforska ljudet vidare och när de började planera för den nya skivan och vem som skulle producera den fick de en "knäpp". De fixade en egen studio och beslutade att göra skivan själva.

– Vi har fått jobba i lugn och ro och resultatet blev toppen, den långa väntan har varit värt det men det är verkligen dags att släppa den nu.

På den nya skivan kommer lyssnarna att känna igen sitt Märvel men soundet har utvecklats – en nödvändighet enligt The Burgher.

– Det måste man göra, samtdigt som man inte vill spåra ur och tappa fotfästet som Metallica gjorde med sitt Lou Reed-album. Vi har kvar kärnan men har lite mer skägg i ljudet.

Skägg?

– Ja, en mognad fast utan att vara en tråkig jävel.

I kväll är det releasefest på Palatset med förfest på Bengans skivbutik. Alla besökare får en Märvel-mask i dörren för att försäkra full anonymitet.