Fotograferna har alla blivit inbjudna av Motala Konstförening att vara med i utställningen i Dubergska gårdens ljusa lokaler och föreningens ordförande Ragnar Gyberg säger att de försöker att ha variation i vilka olika typer utställningar som de arrangerar.

– Vad vi har märkt är att fotoutställningar har blivit väldigt populära. Vi har duktiga fotografer här som vi har tillfrågat, säger Gyberg.

Det är Motala Konstförenings styrelse som har valt ut de fem lokala fotografer som medverkar och det har blivit en utställning som spänner över många olika stilar.

Artikelbild

| Exempel på Alexander Levins fotografier av stadsmiljöer i USA.

En av de deltagande fotograferna, Alexander Levin, visar till största delen upp stadsmiljöer från USA, bland annat miljöer från New York och Chicago. Det finns dock också med två fotografier från Sverige, ett av dem visar ett motiv från Motala. På bild ser man nämligen en del av den gamla kvarnen på Industrigatan. Alexander Levin, som är guldsmed till yrket och har foto som hobby, uppskattar att vara med i utställningen.

– Det är jättekul!

Sofia Axelsson, som är välkänd för MVT:s läsare som bildjournalist, deltar med fotografier från bland annat Alsike kloster, där hon gjorde sitt examensarbete på bildjournalistlinjen på Mittuniversitetet i Sundsvall. Axelsson tillbringade sex veckor i klostret. Alla bilder som Sofia Axelsson visar har en gemensam nämnare.

– Det är bildjournalistiska bilder. Det är bilder tagna för stunden, det är så jag tycker om att fota, att vara i situationen.

Artikelbild

| Alexander Levin är till yrket guldsmed men har fotograferandet som hobby.

Fotografen Anders Malm visar en hel serie av bilder som alla föreställer en kvinnlig dansare mot en mörk bakgrund. När han blev tillfrågad om att vara på utställningen med sina bilder hade han inget som han ville ställa ut. Han ringde då snabbt dansaren som ställde upp på Malms fotoidé och bilderna visar alltså henne i olika dansrörelser.

– Fånga rörelsen, det är ju det man är ute efter, säger Anders Malm.

Artikelbild

| Fyra av de utställande fotograferna: Överst: Sofia Axelsson och Anita Nilsson. Nederst Alexander Levin och Anders Malm. I bakgrunden syns fotografier av Mats Jungmyren som inte kunde vara med vid fototillfället.

Anita Nilsson, som främst visar naturbilder,framhåller mångfalden i Motala Konstförenings fotoutställning.

– Det är olika motiv och olika tänk, säger hon.

Förutom de här omnämnda fyra fotograferna deltar även Mats Jungmyren i utställningen. Han var dock inte närvarande vid vårt besök.

Motala Konstförenings fotoutställning pågår fram till den 18 oktober.