Sedan 2004 har Dennis and the Rocktones wop-bopa loo-bopat sig runt om i landet. I somras rockade de loss på flera folkfester i Östergötland.

– Vi spelade på rockabillykvällen i Horn, på Vadstena nostalgiafton och i Åtvidaberg, säger Daniel Bank, trummis i bandet.

I slutet av september åker de en längre bit bort för att spela. Närmare bestämt till Sälen där Country-SM arrangeras.

Är ni nervösa?

– Inte ett dugg. Vi har hållit på med det här väldigt länge så det bara är en rolig grej, säger gitarristen Finn Fogelström.

Bandet anmälde sig till Country-SM genom att skicka in låtar och berätta om sig själva – och då valde en jury att låta dem tävla.

– Vi vet inte riktigt vad vi gett oss in på, för vi brukar inte tävla, men ser det som är en chans att få lite bredare publik, säger Daniel Bank.

Bandet kallar sin musikstil "piano-rock n' roll".

– Vår pianist är jätteduktig. Musiken är ganska Jerry Lee Lewis-inspirerad även om vi inte spelar så många av hans låtar. Vi kör mest eget, säger Daniel Bank.

Hans egen inspiration kommer från jazztrummisen Gene Krupa.

– Krupa har en väldigt säregen spelstil och sound. Han kanske inte var den mest tekniskt skickliga men det var han som såg till att trummor blev ett soloinstrument på 40-talet, säger han.

När Dennis and the Rocktones spelar blir det ofta ett sådant ös att många får feeling och vill kasta på klacken.

– Vi har inte tänkt hamna i dansbandsfacket och det är ganska snabba låtar, så man får vara på alerten om man ska bugga till det här, säger han.