– Det kommer att bli skitroligt, om man får använda ett litet kraftuttryck.

Radioprofilen Titti Schultz, känd bland mycket annat från morgonprogram i Rix FM och NRJ, är årets programledare tillsammans med Josefin Johansson, känd bland mycket annat från "På spåret" och "Smartare än en femteklassare".

– Det här är ett av Sveriges radios absolut största radiomonster i ordets mest positiva bemärkelse. Det är ett jättemaskineri som pågår så länge – att då få glida in på en räkmacka och leda finalen är verkligen en ynnest, säger Schultz som bytte från NRJ till Sveriges Radio för ett och ett halvt år sedan.

P4 Nästa är en musiktävling för nyskriven musik med lokala uttagningar i P4:s 25 områden över hela landet. Av de 25 vinnarna väljer sedan en jury ut åtta bidrag som går till den stora finalen i Konsert & Kongress 25 augusti. Vinnarbidraget spelas sedan regelbundet i P4 och får en utmanarchans till Svensktoppen. En av de åtta finalisterna kommer även att erbjudas en plats i nästa års melodifestival.

Galan i Crusellhallen är öppen för publik – inte helt vanligt för Schultz när hon är på jobbet.

– Det där med att folk ska titta på en samtidigt som man gör radio är jag ju inte särskilt van vid. I vanliga fall sitter jag i någon mörk studio där ingen ser mig, men nu måste jag komma ihåg att kamma mig innan.

Och om att arbeta tillsammans med Josefin Johansson säger hon så här:

– Lyllos mig va! Hon är ett fyrverkeri både på utsidan och insidan och jag är så glad att jag kommer få gå bredvid henne. Vi är ganska spontana och bubbliga båda två och jag tror att vi kommer att komplettera varandra bra: jag med mina 200 år av radioerfarenhet och hon är ju programledare ut i fingerspetsarna. Sen misstänker jag att hon kommer att vara lite roligare än jag, men jag är också rolig!