I ett inlägg på Correns insändarsida argumenterar i dag Erik Svansbo, ordförande för Folkpartiet i Linköping, och Mathias Sundin, folkpartistisk riksdagsledamot från Norrköping, för att Dani M:s konsert i Linköping bör stoppas. Rapparen från Uppsala ska medverka på LKPG Beats Cup 8 november, ett ungdomsarrangemang med inomhusfotboll på dagen och konsert på kvällen där även Linda Pira, Stor och The Salazar Brothers spelar.

Enligt Svansbo och Sundin är Dani M:s åsikter problematiska.

– Han sprider förtäckt antisemitisk propaganda. Dessutom på ett kommunalt arrangemang riktat till förortsungdomar. Den här dagen ska ju vara ett exempel på hur man kan uppnå bra saker tillsammans, och även om antisemitism alltid är fel så blir det särskilt problematiskt i ett sånt här fall, säger Erik Svansbo.

Artikelbild

| Erik Svansbo, ordförande för Folkpartiet i Linköping.

Som exempel nämner han och Mathias Sundin låten "Agenda" där Dani M rappar om "dom" som sponsrar krig, krossar liv och våldtar länder. Vilka "dom" syftar på anges inte.

– Personligen tycker jag att det är ganska uppenbart. I antisemitismens natur ingår alltid att den är svävande, och befinner sig precis på gränsen. Man skickar signaler och antyder saker för dem som är likasinnade. Därför är det viktigt att markera i den här frågan, alla känner inte till detta. För det här handlar också om kunskap, säger Erik Svansbo.

I somras stoppade Alliansen, med kommunalrådet Paul Lindvall (M) i spetsen, Kartellen från att spela i Linköping, med hänvisning till att kommunala pengar inte skulle gå till en grupp som man ansåg glorifierade politiskt våld. I ljuset av de händelserna tycker Erik Svansbo att det är anmärkningsvärt att Dani M nu bokats.

– Jag tycker att det är beklagligt att tjänstemännen missat detta och valt att gå vidare med en kontroversiell artist, säger han.

Artikelbild

| Anders Thorén, evenemangschef på Arenabolaget.

Vi har sökt Dani M för en kommentar, men inte lyckats nå honom.