Efter över 70 slutsålda föreställningar på Maximteatern och runt om i landet kommer nu Dödsdansen till Linköping och Konsert & Kongress. Det blir två föreställningar 28 och 29 maj. Mikael Persbrandt, Lena Endre och Thomas Hanzon spelar i Strindbergs triangeldrama och biljetterna släpps i dag torsdag.

Pjäsen skrev August Strindberg år 1900 och handlingen kretsar kring artillerikaptenen Edgar (Persbrandt) och hans hustru, före detta skådespelerskan Alice (Endre), som lever tillsammans i ett bottenfruset äktenskap sedan många år. De plågar varandra som en del i den dagliga rutinen och är den andres fångvaktare, isolerade som de är på en befästningsö långt ut i skärgården. När Kurt (Hanzon), en släkting från Amerika, kommer på besök bryts dödläget och tjugofem års bitterhet kommer i dagen.

– Det är mycket roligt att kunna erbjuda Linköpingsborna denna högkvalitativa teaterföreställning med toppskådespelare, säger Tony Frost, konsertkoordinator på Linköping Konsert & Kongress, i ett pressmeddelande.