Ända sedan starten har huvuddelen av klubbens arrangemang ägt rum i Folkets Hus. I höst hålls samtliga konserter rum i husets restaurant Skepparpinan.

– Vi har ett jättebra samarbete med Folkets Hus vd Jessica Björk, säger Motala Jazz- och Bluesklubbs ordförande Åke Lindberg.

Jessica Björk, som sitter med vid intervjun håller med.

Artikelbild

| Eric Hansson är först ut med sitt band.

När det gäller den gångna säsongen berättar bokningsansvarige Håkan Franzén att det var Thorbjørn Risager och hans band som lockade flest besökare. Höstsäsongen inleds med ett återbesök av Eric's Bluesband från Stockholm, ett band bestående av fem personer som blandar bluesstandards med eget material. Gitarristen Eric Hansson har bland annat samarbetat med Mats Ronander.

Jazz är det som gäller för höstens andra konsert då den relativt nya gruppen Groove Company gästar Jazz- och Bluesklubben.

– Det är ett hobbyband med många duktiga yrkesmusiker, säger Håkan Franzén.

I bandet ingår trombonisten Lisa Bodelius från Motala, som bland annat medverkat i Bohuslän Big Band, trummisen Magnus Fritz som trummar på musikaler i Stockholm och gitarristen Ola Bengtsson som är prefekt på Kungliga Musikhögskolan. I övrigt består bandet av lokala förmågor och det är viktigt för föreningen att stödja lokala artister, det står till och med i deras stadgar.

Artikelbild

| Håkan Franzén är klubbens bokningsansvarige.

Groove Company spelar till största delen eget material och det handlar om jazz med inslag av bland annat funkmusik.

– Vi hoppas mycket på att få uppleva väldigt fin musik, säger Håkan Franzén.

Den svensk-kanadensiska gruppen Le Petits Noveaux står för konsert nummer tre och det är återigen jazz som står på programmet. Les Petits Noveaux spelar romsk jazz, en musikstil skapad av legendariske jazzgitarristen Django Reinhardt. En av gruppens medlemmar kommer från Motala. Det handlar om gitarristen Mikko Hildén som verkar som lärare på Kulturskolan i Motala.

Säsongen avslutas sedan i bluesens tecken med Ida Bang & The Blue Tears. De spelade hos klubben i november förra året och enligt bokningsansvarige och vice ordförande Håkan Franzén blev det ett mycket uppskattat besök:

– Publiken var väldigt positiv och ville inte gå hem!