Nu är den populära quizen på Berggrens källare i Motala igång och även om konceptet är sig likt, så är inte allt vad det brukar. Sedan start så har quizens skapare, bröderna Johan och Erik Karlgren, agerat ledare. Men nu har Johan lämnat plats för elitdomaren Jim Petersson.

– Han är den enda ersättare jag kan tänka mig, det känns bra och tryggt med Jim, säger Erik Karlgren.

Att stå inför många människor är verkligen ingenting nytt för Jim Petersson. Han har dömt elitmatcher i bland annat superettan otaliga gånger och har ett öga som få för att upptäcka fusk.

Artikelbild

| Erik Karlgren och Jim Petersson, två domare med avsikt att, om än skämtsamt, få slut på eventuellt fuskande.

– Med den nya tekniken är det lätt hänt att man kollar upp svaret på telefonen under toalettbesöket, menar Petersson.

I år så blir det alltså dubbelt så svårt att lura till sig några extra poäng.

– Erik är ju också domare, så vi ska nog kunna få lite ordning på det här. Fast med glimten i ögat såklart, vi vill inte skrämma bort någon, förklarar Jim Petersson.

Inför sin debut som quizledare så verkar Petersson full av skräckblandad förtjusan. Det är en ära att få ta över mikrofonen efter Johan Karlgren, menar han.

Artikelbild

| Quizen på Berggrens källare innebär ofta fullsatta bord.

– Det här är något helt annat än vad jag är van vid, men jag tänker att man bara lever en gång. Nu gäller det att jag förvaltar ansvaret.

Bara några minuter kvar till att första frågan ska läsas upp. Med sig har Petersson röda och gula kort. Han jämför känslan med den som infinner sig på fotbollsplan omgiven av tusentals åskådare.

– Vi har övat in uttal och allt möjligt, så jag känner mig redo. Dags för avspark!