”Känns som jag springer mot okända mål, men man vet aldrig vad man når. Men när jag kämpat och varit stark, sått nya frön på helt ny mark, så har det vuxit till något stort, med rötter av allt som jag gjort, och jag ska springa tills det tar stopp”

Så börjar Emilie Höijers låt ”OMG” som vann radiolyssnarnas och juryns hjärtan i folkparken i Åtvidaberg förra veckan. En glad låt som handlar om att lära sig av sina misstag och att våga prova nya vägar. Och det är precis vad Höijer har gjort. Den 34-åriga skådespelaren och teaterpedagogen har bara varit artist i snart ett år. Artist ”på riktigt”, det vill säga.

– Jag har alltid gjort låtar men för ett år sedan bestämde jag mig för att satsa. Jag hade så himla mycket material, över hundra låtar. Så jag tänkte: ”nu måste jag göra något åt det här.”

Artikelbild

| Emilie Höijer är från Jönköping men har bott i Norrköping i fem år.

Hennes första singel ”Du som ville kyssas” släpptes i juni förra året. Sedan dess har det blivit ytterligare sju låtar. Nu närmast hoppas hon bli uttagen till riksfinalen av P4 nästa i Linköping 25 augusti. De 25 vinnarna från P4:s olika sändningsområden ska gallras ner till åtta i den slutgiltiga juryomgången.

– Att gå till final vore ju helt fantastiskt förstås.

Final eller inte, Emilie Höijer kommer fortsätta med musiken ett bra tag till.

– Det här är verkligen det bästa jag gjort och jag är inne i ett sånt flöde nu. Jag drömmer låtar och vaknar mitt i natten och spelar in på mobilen. Det är ett ständigt pågående kreativt flöde. Det är det här jag ska göra.

Om du eventuellt skulle vinna hela tävlingen får du möjligheten att tävla i Melodifestivalen.

– Och svensktoppen! Det skulle vara så häftigt.

Du tackar inte nej?

– Verkligen inte!