– När publiken går ut härifrån skulle jag gärna se att de är lite smårufsiga i håret, svettiga och i starkt behov av att prata med någon, säger regissören och manusförfattaren Paula McManus.

För några år sedan satte hon upp pjäsen "Sexigt – på riktigt" hos Ung scen/öst och fick mersmak för ämnet.

– Det är ett tema som folk omedelbart berörs av och alla har en åsikt eller tycker någonting om det. När jag själv som manusförfattare och regissör inte sitter på alla svar blir det extra roligt, det blir som en upptäcktsfärd för mig, säger Paula McManus.

Artikelbild

| Stina von Sydow, Anja Rajic och Marika Strand.

Den här gången kretsar handlingen kring en galleriutställning av den världsberömde konstnären Sebastiano. Temat är sex och utställningen blir snabbt mycket populär. Till galleriet flockas allsköns karaktärer som Griskvinnan med en omättlig lust som går runt och slickar på allt och alla, Bamse och hans fru Majsan och Sexkonstapeln.

– Griskvinnan är så himla sund. Hon är den sundaste personen i hela föreställningen, men hon blir straffad av Sexkonstapeln.

Sexkonstapeln spelas av Jesper Barkselius och är en barsk och upprörd konstapel med uppdrag att sätt stopp för alla former av kärleksyttringar som stör honom.

– Män i min ålder kan ibland vara så... att det finns ett rätt och ett fel. Det tycker inte jag att det finns. Varför ska andra människor ha med andra sexliv att göra? Jag förstår inte hur man kan ta åt sig eller bli kränkt av det. Varför blir man inte mer arg på någon som inte sopsorterar?

Artikelbild

| Sexkonstapeln kommer på ett kärlekstörstande gammalt par i galleriet.

Rollfiguren Bamse spelas av Stina von Sydow och hans fru Majsan spelas av Anja Rajic.

– Bamse är en framgångsrik entreprenör som är superstark och dunderrik, säger Stina von Sydow.

Artikelbild

| Jesper Barkselius som Sexkonstapeln.

Paret lever ett högst ojämställt liv men säger sig vara nöjda med det ändå.

– Majsan får ju allt hon pekar på! Problemet är bara att hon under alla år av äktenskap aldrig har fått en orgasm och knappt vet vad en klitoris är. Men det kommer hon snart få veta mer om, säger Anja Rajic.

Artikelbild

| Paula McManus har en lång karriär som skådespelare bakom sig men ägnar sig numera åt att skriva och regissera.

Vid skapandet av pjäsen har McManus använt sig av en fokusgrupp på 7-8 personer som har fått vara med och tycka till om innehållet.

– Det har varit jätteroligt att diskutera och prata om scener. Vi har också kollat av så att man inte skrämmer bort någon, för det vill man ju inte. Självklart kommer folk att bli upprörda, eftersom det handlar om sex och vi säger en del så kallade runda ord. Men det är inget naket, inte ens en rumpa, för sånt tycker jag inte om – då blir jag så nervös.