Camilla Dahlson, boende tillsammans med sin familj, man, två barn och en katt i Bankeryd någon mil utanför Jönköping, har blivit författare på heltid.

46-åringen, hon fyller 24 maj, övergav sitt jobb som ekonom när hennes företag beslutade att flytta verksamheten till Malmö.

– Nu skriver jag på heltid. Jag försöker få ihop det ekonomiskt så gott det går och än så länge fungerar det, säger Camilla som återvände till sina hemtrakter efter fem år i Stockholm.

Med rötterna i Boxholm, där hennes pappa fortfarande bor kvar, och med sin mamma i Tranås kändes det naturligt att plocka upp miljöerna kring Sommen när Camilla bestämde sig för att skriva sin första roman.

Här får läsarna följa Disa som försörjer sig som ekonom på ett byggbolag i Stockholm.

Hon känner sig dock åsidosatt på arbetsplatsen, och lika ensam på fritiden.

När en nyanställd kollega värderas högre än Disa är måttet rågat.

Hon säger upp sig, säljer sin lägenhet och spontanköper en gård vid sjön Sommen för pengarna.

Här tänker hon starta ett bed & breakfast, men det är inte så lätt att få turister att hitta till gården.

Disa arrangerar älgsafaris och kurser i akvarellmålning och plötsligt dyker grannbonden upp och glittrar med ögonen.

– Lite dramatik, lite kärlek och lite annat, säger Camilla Dahlson som inte vill avslöja för mycket av handlingen.

Hon hoppas emellertid att det är en feelgood-bok som ska skapa en skön känsla hos läsarna.

– Just den genren är på väg tillbaka och det glädjer mig mycket. Varför kan man ju fundera över, men vi får följa med i ett nyhetsflöde som till stora delar handlar om våld och elände runt om i världen och i allt detta kanske folk vill koppla av med något som får dem att må bra.

Det tog Dahlson omkring ett år av skrivande innan "Sommar vid Sommen" var klar och uppföljaren, "Vinter vid Sommen", ligger redan för tryckning med en planerad utgivning i oktober.

– En ny person och en ny story. Det handlar om en tjej, ensamstående med två barn, som arbetar som kassörska i ett snabbköp i Göteborg. Plötsligt får hon veta att hon ärvt ett spahotell i utkanten av Tranås. Hon tar chansen, bryter upp och flyttar, men det går inte riktigt som hon tänkt sig.

Camilla ser nu framför sig ytterligare två böcker i serien, nämligen "Vår vid Sommen" och "Höst vid Sommen".

– Samtidigt fortsätter jag att skriva barnböcker. Två nya kommer att ges ut till våren nästa år. Projekten avlöser varandra, säger hon och skrattar.