Sju dansgrupper medverkar i lördagens distriktsfinal i Hageby Hus i Norrköping. De framför två danser var, en helt egen dans och en dans som går ut på att tolka något av de 17 globala hållbarhetsmålen.

Danskarusellen är upplagd som en turné och prioriterar utveckling i dansen, att dansarna lär av varandra och växer som grupp och individer.

Under turnén, som drog igång med Katapulten i januari, får de tips och råd av rutinerade östgötska danscoacher, bland andra dansarna Tobias Marin och Ninos Josef.

Artikelbild

Stockholm Dance Team tävlar i Östergötland på grund av det alltför stora intresset på att vara med i tävlingen i Stockholm.

Men sista omgången, turnéfinalen, blir också en tävling där två vinnare ska koras som får ta plats i den stora Riksfestivalen i Karlstad den 26 maj. Dessutom utses årets dansare och årets scenpersonlighet.

Grupperna som tävlar är Shadow City Brotherhood (Norrköping), Centro Cultural Bolivia (Norrköping), FMG Crew (Norrköping), 3 Diem (Linköping), B boy lilla man (Finspång), Overload Edition (Västervik) och Stockholm Dance Team (Stockholm). Gruppen från Västervik deltar i Östergötland på grund av långa avstånd att åka i Smålands danskarusell och Stockholmsgruppen fick inte plats i Stockholm eftersom intresset för Danskarusellen är så stort där.

Danskarusellen har fri entré.

Var? Hageby Hus

När? Kl 18-21